Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία για τη δράση των εκτελεστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία για τη δράση των εκτελεστών
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι δράστες φαίνεται πω ήξεραν τι διαδρομή έπρεπε να ακολυθήσουν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έρχονται στο φως. Οι δράστες, οι οποίοι εξετάζεται να ήρθαν από το εξωτερικό, ήξεραν ακριβώς σε ποιο σημείο στην παραλιακή θα εξαφάνιζαν τα ίχνη τους, καθώς δεν τους κατέγραφαν κάμερες.

Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε ζωντανά στο Star: «Να μη χαθεί άλλο παιδί. Το σπουδάσαμε με θυσίες και μου το έστειλαν και το έβαλα στο χώμα. Χθες ήμουν σκυμμένη εδώ, με τα χέρια στο πρόσωπό μου και τον είδα απέναντι μου να μου κουνάει το κεφάλι του. Δε μπορώ να το πιστέψω. Να βρεθούν οι ένοχοι και να φύγω να πάω δίπλα του και στον άντρα μου». Δολοφονία Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πως έδρασαν οι εκτελεστές

Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβαζ είχαν μελετήσει πιθαμή προς πιθαμή το δρομολόγιο διαφυγής τους, σύμφωνα με το Star. Ήξεραν που υπήρχαν κάμερες, όχι μόνο στα στενά διαφυγής τους, αλλά και στην παραλιακή. Εξαφανίστηκαν σε τυφλό σημείο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. «Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε ομάδα υποστήριξης, η οποία είτε τους παρέλαβε με κάποιο βαν με τη μηχανή, είτε τη μηχανή την άφησαν σε κάποιο σημείο που είναι λίγες οι πιθανότητες.  Το πιο πιθανό για μένα είναι ότι εξαφάνισαν και τη μηχανή» υποστηρίζει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Οι αρχές επιχειρούν μέσω της άρσης των επικοινωνιών να καταλήξουν στους δράστες. Να υπάρξει κινητό που θα τους προδώσει. «Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, από την άλλη πλευρά και οι δράστες σε αυτές τις περιπτώσεις, παίρνουν τα δικά τους μέτρα» σημειώνει ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Κατερινόπουλος.

Δολοφονία Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο στόχαστρο των αρχών εκτελέσεις από το παρελθόν

Τα τραύματα από τις 10 σφαίρες στον Γιώργο Καραϊβάζ αναλύονται ένα προς ένα. Συγκρίνονται με παρόμοια χτυπήματα στο παρελθόν. Όπως στην εκτελεση ενός 38χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ηλιούπολη. Δυο άτομα τον είχαν εκτελέσει με 6 σφαίρες  στο κεφάλι και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ουσιαστικά όλα τα συμβόλαια θανάτων των τελευταίων ετών.

«Αν είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος θα πλήξει καίρια σημεία, όπως κι έγινε. Επίσης, όταν  μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, θα πλήξει το κεφάλι και πράγματι και εδώ έχουμε και αυτό το στοιχείο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments