Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Εμβολιασμοί Ελλάδα: Σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών στην χώρα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, μίλησε για τον αριθμό των εμβολιασθέντων με την πρώτη δόση. Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε σήμερα για το ποσοστό ανοσίας που έχουμε φτάσει στη χώρα, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha κάλεσε ξανά όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί έχουν φτάσεις τους 2.000.000 κατά του κορωνοϊού με την πρώτη δόση.

Η ανάρτηση

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγραψε: «2.000.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μια δόση. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση στη μάχη μας κατα του κορονωϊού. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάζονται στην επιχείρηση «Ελευθερία». #επιχείρηση_ελευθερία».

Οι δηλώσεις για τους εμβολιασμούς των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα 40-49 ετών

Η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών (που μπορεί να «σπάσει σε 40-44 και 45-49) θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Παράλληλα, το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας εκτίμησε, επίσης, ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

Η κατάσταση των εμβολιασμών

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 68% και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού. Στην ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57% σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής.

Στην ηλικιακή ομάδα 65-69, το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση – είναι από τις τελευταίες ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει – και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού. Στην ομάδα 60-64, το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού.

Τον Απρίλιο, βλέποντας και την εξέλιξη του σημερινού ανοίγματος της ηλικιακής ομάδας 55- 59 και των εκπαιδευτικών, παραμένουν ελεύθερα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ακόμη, τόνισε πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Έχουμε κάνει και στην χώρα μας περισσότερα από 2.500.000 εμβολιασμούς, με ελάχιστα συμβάντα και το εμβόλιο της AstraZeneca συγκεκριμένα είναι ασφαλές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments