Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα
ΟΠΕΚΑ: Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν άμεσα δικαιούχοι έντεκα επιδομάτων.

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν άμεσα δικαιούχοι έντεκα επιδομάτων. Πρόκειται για τα διατροφικά και προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ,όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης κ.α. Συγκεκριμένα, τα επιδόματα θα καταβληθούν κατά μία ημέρα νωρίτερα στις 29 Απριλίου και όχι στις 30 όπως συνηθίζεται.

ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που θα καταβληθούν

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα Γέννησης
  • Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων (Εκ των οποίων) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
  • Επίδομα Ομογενών Προσφύγων
  • Έξοδα κηδείας Ανασφαλίστων
  • Επίδομα πυρόπληκτων τέκνων
  • Επίδομα πλημμυροπαθών τέκνων
  • Συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ (λόγω Covid-19)
  • Συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας στο πλαίσιο του άρθρου 76 ν 4605/2019 (Α’52)
ΛΕΦΤΑ

ΟΠΕΚΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού από τους δικαιούχους. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην ΗΔΙΚΑ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ.

Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και  μέχρι την ημερομηνία λήξης  υποβολής της  φετινής φορολογικής δήλωσης. Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής  της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΟΠΕΚΑ: Πως γίνεται η εξυπηρέτηση των δικαιούχων στις υπηρεσίες λόγω covid-19

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), αλλά και την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σας ενημερώνει για τα εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.:22489/16-04-2021 (ΦEK Β΄1558) και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού  για το χρονικό διάστημα από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 έως και τη  Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments