Ελλάδα

40 – 49 εμβολιασμός: Ποιο εμβόλιο θα κάνουν

40 – 49 εμβολιασμός: Ποιο εμβόλιο θα κάνουν
40 - 49 εμβολιασμός: Στη σημερινή ενημέρωση Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους είπαν για τα διαθέσιμα εμβόλια ανά ηλικιακή ομάδα.

Ο εμβολιασμός των 40 με 49 ετών θα ξεκινήσει άμεσα, όπως ανέφεραν στη σημερινή ενημέρωση Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ έδινε τα σημερινά στοιχεία σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει σύσταση οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν, να κάνουν εμβόλιο Moderna ή Pfizer και όχι AstraZeneca ή Johnson & Johnson. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε περισσότερο η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών. Tα εμβόλια ιικού φορέα (όπως της AstraZeneca και της Johnson & Johnson) είναι σχεδόν σίγουρα ασφαλή, όμως δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χρήση κατά την κύηση μιας γυναίκας.

40 – 49 εμβολιασμός: Ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ανακοινώνοντας ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 με AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45 – 49 με όλα τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα.

«Την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59, καθώς και των εκπαιδευτικών και ήδη έχουμε κλείσει 263000 ραντεβού. Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50 – 55 και έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού.

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 – 39 με AstraZeneca, διότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι δηλώσουν, θα μπορέσουν να βρουν ραντεβού ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

40 - 49 εμβολιασμός: Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

40 – 49 εμβολιασμός: Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 με AstraZeneca. Για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 45-49 με όλα τα εμβόλια. Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα. Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments