Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Σε ποια χώρα θα επιχειρήσει να διαφύγει

Γιάννης Λαγός: Σε ποια χώρα θα επιχειρήσει να διαφύγει
Γιάννης Λαγός: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Χρυσαυγίτης εκλεγμένος ευρωβουλευτής ετοιμάζεται να «αποδράσει» αφού επίκειται η άρση ασυλίας του.

Ο Γιάννης Λαγός, πρώην Χρυσαυγίτης και εκλεγμένος ευρωβουλευτής, ετοιμάζεται να «αποδράσει» για να γλιτώσει τη σύλληψη. Θυμίζουμε ότι υπάρχει εισήγηση για άρση της ασυλίας του, ενώ σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο θα πάρει την απόφαση σχετικά με το ζήτημα, αν και αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά για το Open TV, στη Νορβηγία ετοιμάζεται να διαφύγει ο καταδικασμένος πρώην Χρυσαυγίτης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Με βάση το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Ανοιχτού Καναλιού από το Βέλγιο, ο Γιάννης Λαγός εμφανίστηκε (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Open) στο εμβολιαστικό και εξεταστικό κέντρο για τον κορωνοϊό του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία.

Γιάννης Λαγός: Σε ποια χώρα θα επιχειρήσει να διαφύγει

Γιάννης Λαγός: Σε ποια χώρα θα επιχειρήσει να διαφύγει

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζει για την άρση της ασυλίας. Tο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που αναμένεται να είναι συντριπτικά υπέρ της αρσης ασυλίας, αναμένεται να ανακοινωθεί τη Μεγάλη Τρίτη.

Με αυτόν τον τρόπο, η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη φυλάκιση του, καθώς έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ήταν αρμόδια για το θέμα, εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά.

Να τονίσουμε, ακόμα, ότι μόνο ο ίδιος και ο Χρήστος Παππάς, που ξέφυγε από την Αστυνομία και έχει βγει γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, δεν βρίσκονται στις φυλακές, όπως οι υπόλοιποι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες.

Οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην  ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Γιάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΣΗ ΠΟΙΝΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments