Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: 40 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

ΠΟΕΔΗΝ: 40 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική
ΠΟΕΔΗΝ: Κάθε μέρα δημιουργούνται αυτοσχέδιες ΜΕΘ, ωστόσο τα περιστατικά αυξάνονται καθημερινά, σε σημείο που υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Για άλλη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καταγγέλλοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, καθώς σήμερα καταγράφηκαν 40 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.317 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να συγκεντρώνει τα 609 εξ αυτών.

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να δείξουμε τρομερή προσοχή κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κρίσιμη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εκκλησίες και σε γλέντια», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος, και προσθέτει ότι «ο ιός κολλάει όταν ασπάζεται ο ένας μετά τον άλλον τις εικόνες».

Ιδιαίτερα, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με μεγάλη ευκολία, καθώς υπάρχουν αρκετοί αρνητές του κορωνοϊού ανάμεσά μας. «Ειδικά, όταν δίπλα μας στα γλέντια, την εκκλησία, υπάρχουν αρνητές του ιού και της μάσκας, των οποίων μάλιστα ήρθε η σειρά τους να εμβολιασθούν και δεν το έπραξαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν βέβαια ευθύνες στον πόλεμο που γίνεται σε εμβόλια κορωνοϊού συγκεκριμένων εταιρειών εν αντιθέσει με άλλα», ενώ διευκρίνισε ότι για όλα τα εμβόλια υπάρχει η απειροελάχιστη πιθανότητα να προκαλέσουν παρενέργειες.

«Δεν σημαίνει ότι δεν τα παίρνουμε. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, όπως με το εμβόλιο της γρίπης, που δεν ρωτάμε ποιας εταιρείας είναι», αναφέρει και ταυτόχρονα καλεί όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν: «Να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Είναι χρέος μας και καθήκον να το πράξουμε».

Προσθέτει δε πως έτσι «θα πάψουν να μας προσβάλουν», ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό «μια δεύτερη ευκαιρία», καλώντας τους συναδέλφους του να μην δίνουν «άλλοθι σε αποτυχημένες πολιτικές υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα δημιουργούνται αυτοσχέδιες ΜΕΘ, ωστόσο τα περιστατικά αυξάνονται καθημερινά, σε σημείο που υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 10 κορωνοϊού και 2 γενικά
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 7
  • ΝΙΚΑΙΑ: 7
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 1
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 8

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments