Ελλάδα

Self test: Υποχρεωτικά από σήμερα και για τους επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές

Self test: Υποχρεωτικά από σήμερα και για τους επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές
Self test: Όσοι πωλητές δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Εκτός από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών μπορούν και αυτοί από σήμερα (26/4) να προμηθεύονται δωρεάν τα self test από τα φαρμακεία. Όπως ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών με ανάρτησή της στην ηλεκτρονική σελίδα της, άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας και πλέον μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές να παραλαμβάνουν δωρεάν τα τεστ από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID – 19» Εναλλακτικά όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Σημειώνεται ότι για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται πρόστιμο.

Αν το αποτέλεσμα του self test είναι αρνητικό ο πωλητής προσέρχεται κανονικά στην εργασία του. Στην περίπτωση που είναι θετικό πρέπει να μεταβεί εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test). Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η διαδικασία για το πως κάνουμε το self test:

  • Απολυμαίνουμε χέρια και κατεβάζουμε τη μάσκα
  • Εισχωρούμε την μπατονέτα γύρω στα 4-5 εκατοστά μέσα στη μύτη και το περιστρέφουμε
  • Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στη διαδικασία και βάζουμε μέσα την μπατονέτα
  • Περιστρέφουμε την μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα
  • Πιέζουμε στη μέση ώστε να «τραβήξει» από την μπατονέτα όλο το υλικό
  • Ανοίγουμε τον φάκελο όπου περιέχεται η βάση (μια πλάκα) του τεστ
  • Ανοίγουμε το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε 3 ή 4 σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης.
  • Το αποτέλεσμα θα βγει εντός 15 λεπτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments