Διεθνή

AstraZeneca: Μήνυση από την Ε.Ε. για καθυστερήσεις εμβολίων

AstraZeneca: Μήνυση από την Ε.Ε. για καθυστερήσεις εμβολίων
AstraZeneca: Mήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Κομισιόν με αφορμή τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων για την Covid-19 στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της AstraZeneca επειδή η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 και επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.

Κοινή απόφαση από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την προστασία της υγείας των πολιτών της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να προχωρήσει σε μήνυση κατά της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές» έγραψε στο Twitter, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

AstraZeneca

AstraZeneca

Σχοινάς: Θα πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στην AstraZeneca είπε «Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments