Οικονομία

Προκαταβολή σύνταξης: Πληρωμές σε δικαιούχους Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη

Προκαταβολή σύνταξης: Πληρωμές σε δικαιούχους Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη
Προκαταβολή σύνταξης: Μια σειρά πληρωμών όπως συντάξεις, επιδομάτων και αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκίνησε.
Προκαταβολή σύνταξης: Μια σειρά πληρωμών όπως συντάξεις, επιδομάτων και αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκίνησε.

Μια σειρά πληρωμών όπως συντάξεις, επιδομάτων και αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκίνησε. Παράλληλα, θα καταβληθεί και η προκαταβολή σύνταξης, μέτρο που θεσπίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

Προκαταβολή σύνταξης: Ποια τα ποσά και οι δικαιούχοι

Πρόκειται για ποσά 360 ή 384 ευρώ το μήνα, που θα καταβάλλονται εφεξής σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση απονομής σύνταξης και βρίσκονται σε αναμονή. Υπολογίζεται ότι για τη συγκεκριμένη, πρώτη καταβολή, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο της Μεγ. Τετάρτης και της Μεγ. Πέμπτης, θα δοθούν ποσά που προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ σε περίπου 30.000 δικαιούχους.

Στα ποσά που θα καταβληθούν, έχουν υπολογιστεί και αναδρομικά του ανωτέρω μηνιαίου ποσού, για όσο χρονικό διάστημα, ο δικαιούχος έχει υποβάλλει την αίτησή του.

Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθεί τουλάχιστον 1,5 δισ. σε περίπου 3 εκατ. δικαιούχους για την τακτική πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων, την προκαταβολή σύνταξης και αναδρομικά:

Τακτικές πληρωμές:

  • Την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 500 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου 1.043.725 συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 516,8 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου 1.109.780 των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 500,5 εκατ. ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 658.792 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Επιπροσθέτως, το χρονικό διάστημα 26-30 Απριλίου θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 670 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

  • 530.000 ευρώ θα δοθούν σε 550 δικαιούχους για καταβολή εξωϊδρυματικού επιδόματος και επιδόματος του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ
  • Τέλος, 4.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 8 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

‘Έκτακτες πληρωμές:

Θα ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη η πληρωμή των προκαταβολών συντάξεων του Ν. 4778/2021 (και τα αναδρομικά από την ημερομηνία κατάθεσης τις αίτησης απονομής σύνταξης).

Τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου θα καταβληθούν 6,57 εκατ. ευρώ σε 14.050 δικαιούχους για αναδρομικά κληρονόμων από επιστροφή μνημονιακών μειώσεων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις δυο έκτακτες πληρωμές που αφορούν σε σύνθετες περιπτώσεις (δηλώσεις αντικρουόμενων δικαιωμάτων από κληρονόμους, πολυπλοκότητα αναφορικά με τον βαθμό συγγένειας των δικαιούχων κλπ.). Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, η δεύτερη πληρωμή θα λάβει χώρα στις 17 Μαΐου 2021.

Τέλος, 142.155 ευρώ θα καταβληθούν σε 537 δικαιούχους για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας σε ασφαλισμένους

Την τρέχουσα εβδομάδα πληρωμές θα πραγματοποιηθούν και από τον ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν κατά την περίοδο 26 -30 Απριλίου οι εξής καταβολές: 15 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης 8 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων 5,5 εκατ. ευρώ σε 11.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας. 7 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments