Ελλάδα

Δίστομο: Έκλεψαν τις καμπάνες από 6 εξωκλήσια

Δίστομο: Έκλεψαν τις καμπάνες από 6 εξωκλήσια
Δίστομο: Μέλη σπείρας έκλεψαν τις καμπάνες από 6 εξωκλήσια στο Δίστομο. Η Αστυνομία ερευνά «στέκια» κλεπταποδόχων και όσους ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο.

Μέλη σπείρας έκλεψαν τις καμπάνες από έξι εξωκλήσια στο Δίστομο και η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, πιστεύοντας πως ασχολούνται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων, τα οποία πωλούν για λιώσιμο.

Ο επίτροποι της κεντρικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν την Μεγάλη Δευτέρα να λείπουν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή τον Άγιο Μάμα, καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου, δίπλα στην Παραλία Διστόμου, ενώ η αρχή της δράσης των αγνώστων δραστών ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, με την κλοπή της καμπάνας από τον Αϊ Γιάννη στη «Βερβά».

Οι επίτροποι της ενορίας υπέβαλαν τη Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατά αγνώστων, ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα. Απ’ όσα λέγονται, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά για ομάδα, τα μέλη της οποίας κινούνται με όχημα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζουν τη λεία που θέλουν να κλέψουν και δρουν αργά τη νύχτα με κατάλληλα εργαλεία (κόφτες κ.λπ.).

Ήδη, πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου, έχουν εμπλακεί αστυνομικοί και άλλων περιοχών, καθώς και άλλες κλοπές είχαν διανομαρχιακό σχέδιο δράσης.  Επίσης, στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει και πιθανοί κλεπταποδόχοι, στους οποίους φτάνουν τα κλεμμένα και οι οποίοι τα «σπρώχνουν» για λιώσιμο. Έτσι, προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και από τους επίτροπους της ενορίας σε άλλα εξωκλήσια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments