Ελλάδα

Γηροκομείο Χανιά: Εν μέσω πανδημίας είδαμε πολλά κολαστήρια

Γηροκομείο Χανιά: Εν μέσω πανδημίας είδαμε πολλά κολαστήρια
Γηροκομείο Χανιά: «Μην μας ξενίζουν καταστάσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από την προνοιακή μονάδα των Χανίων. Το ζήτημα είναι πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τις αποτρέπουν εάν πράγματι συμβαίνουν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο πανελλήνιο με το γηροκομείο – κολαστήριο των Χανίων, ενώ μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως νέες καταγγελίες που δείχνουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν εκεί οι ηλικιωμένοι. Ο πρόεδρος τη ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με τη σειρά του θέτει το ερώτημα που ήταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα Χανιά για να προστατέψουν τους περιθαλπόμενους της προνοιακής μονάδας και να αποτρέψουν τα τραγικά περιστατικά που έγιναν γνωστά.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες αδειοδοτούνται από την Περιφέρεια που ανήκουν και η λειτουργία τους εποπτεύεται πάλι από τη περιφέρεια. Επιπλέον, συνεργεία του ΕΟΔΥ επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις προνοιακές μονάδες λόγω του κορωνοϊού και υποβάλλουν τους περιθαλπόμενους σε προληπτικά τεστ.

Ακόμη, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τις προνοιακές μονάδες για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στα γηροκομεία.

Το Υπουργείο Εργασίας, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υποτίθεται αυστηροποίησε τους ελέγχους μετά την έξαρση του ιού που παρατηρήθηκε στις ιδιωτικές προνοιακές μονάδες.

«Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να προστατέψουν τους περιθαλπόμενους της συγκεκριμένης προνοιακής μονάδος των Χανίων αλλά και των άλλων που θέρισε ο κορωνοϊός. Ειδικά το τελευταίο χρόνο που απαγορεύονται οι επισκέψεις συγγενών λόγω κορωνοϊού και δεν υπάρχει εποπτεία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αφήνοντας αιχμές εναντίον πολλών ιδιωτικών μονάδων, οι οποίες δεν τηρούν τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας, μεταξύ αυτών και τα Χανιά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, για την προσέλκυση περιθαλπόμενων βάζουν φτηνό μηνιαίο κόστος περίθαλψης και για να επιτύχουν κέρδος προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες. Απασχολούν λίγο προσωπικό κακοπληρωμένο που δεν καλύπτει τις ανάγκες, φιλοξενούν περισσότερους περιθαλπόμενους από την άδεια που διαθέτουν, στοιβαγμένους σε δωμάτια με κάκιστες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «ο αριθμός των θανάτων των περιθαλπόμενων σε κάθε μονάδα σχετίζεται με τα περιστατικά που περιθάλπονται. Εάν είναι άτομα με καρκίνο τελικού σταδίου ασφαλώς και οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από άλλες μονάδες που φιλοξενούν νεότερα άτομα με αναπηρίες.. Γι’αυτό χρειάζεται ο έλεγχος».

«Μην μας ξενίζουν καταστάσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από την προνοιακή μονάδα των Χανίων. Το ζήτημα είναι πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τις αποτρέπουν εάν πράγματι συμβαίνουν. Και μέχρι τώρα εν μέσω πανδημίας είδαμε πολλά κολαστήρια», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments