Ελλάδα

Μέτρο έκπληξη η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό

Μέτρο έκπληξη η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό
Κορωνοϊός: Μέτρο-εξπρές βγάζει νοκ άουτ τον covid και φέρνει χαραμάδα ελπίδας κι αέρα αισιοδοξίας για ένα μέλλον χωρίς μάσκες...

Ο κορωνοϊος συνεχίζει να ταλανίζει τις ζωές σύσσωμης της ανθρωπότητας σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά με τα προγράμματα των εμβολιασμών αρχίζουν να ανοίγουν οι πρώτες χαραμάδας ελπίδας. Δεν είναι τυχαίο πως στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη covid free συναυλία με ελληνικό χρώμα, καθώς τραγούδησαν στο Τελ Αβίβ η Πάολα κι ο Κώστας Καραφώτης με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.

Και στη χώρα μας όμως τα πράγματα φαίνεται να είναι σε καλό επίπεδο, καθώς αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο για ελεύθερη μετακίνηση χωρίς sms, όπως δήλωσε, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ωστόσο, ένα άλλο, νέο μέτρο-εξπρές φέρνει αέρα αισιοδοξίας και θέλει να βγάλει νοκ άουτ τον κορωνοϊό.

Εμβολιασμός κατοίκων η σωτηρία από τον κορωνοϊό

Αυτό το μέτρο είναι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από όλους μας. Αυτοί είναι οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 80-89, δηλαδή, οι οποίοι είτε αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα είτε, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική διότι μπορεί να υπάρχου κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθού/ν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Έτσι, ακόμα ένα «όπλο» μπαίνει στη φαρέτρα της ανθρωπότητας, λοιπόν, προκειμένου να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα με τον ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments