Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Έχουν εκτοξευτεί οι απώλειες λόγω Covid-19

Ινδία κορωνοϊός: Έχουν εκτοξευτεί οι απώλειες λόγω Covid-19
Ινδία κορωνοϊός: Η χώρα της Ασίας βιώνει μια τρομακτική υγειονομική κρίση με τους θανάτους και τα κρούσματα να έχουν «εκτοξευτεί». Τα θλιβερά νούμερα.

Ο κορωνοϊός «χτυπάει» βάναυσα την Ινδία. Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στέλνει φιάλες οξυγόνου, ενώ η ινδική μετάλλαξη, που έχει εντοπιστεί και στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει νέο συναγερμό στους επιστήμονες.

Τις τελευταίες 24 ώρε τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία μειώθηκαν σε σύγκριση με το παγκόσμιο ρεκόρ που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα. Όμως, παρέμειναν πάνω από το τρομακτικό επίπεδο των 300.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 323.144 μολύνσεις, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει τις 17,64 εκατομμύρια. Επίσης, 2.771 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο και πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 197.894.

Το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού προκαλεί κορεσμό στα νοσοκομεία. Η κατάσταση στην Ινδία που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται πλέον χαοτική.

Ινδία κορωνοϊός: Έχουν εκτοξευτεί οι απώλειες λόγω Covid-19

Ινδία κορωνοϊός: Έχουν εκτοξευτεί οι απώλειες λόγω Covid-19

Ινδία κορωνοϊός: Τι γίνεται με τα εμβόλια

Η ασιατική χώρα θα παραλάβει μια πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό το Σάββατο 1η Μαΐου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ. Ο επικεφαλής του RDIF δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις θα περιέχονται σε αυτή την πρώτη παρτίδα ή πού θα κατασκευαστούν.

Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν κατακλυστεί και κυβερνήσεις αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες πως στέλνουν υλική βοήθεια για να ανασχεθεί το κύμα του κορωνοϊού.

«Οι πρώτες δόσεις θα παραδοθούν την 1η Μαΐου», τόνισε ο κ. Ντμιτρίεφ και συμπλήρωσε ότι ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τη χώρα της Ασίας να κάνει ένα βήμα προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Το RDIF έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με πέντε ινδικές φαρμακευτικές βιομηχανίες για την παραγωγή 850 εκατ. δόσεων του RDIF σε ετήσια βάση. Το Ταμείο αναμένει πως η παραγωγή θα φθάσει τις 50 εκατ. δόσεις σε μηνιαία βάση το καλοκαίρι στην Ινδία και κατόπιν θα αυξηθεί περαιτέρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments