Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση εγκλωβίζει την χώρα

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση εγκλωβίζει την χώρα
Αχτσιόγλου: Η πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι η Κυβέρνηση εγκλωβίζει την χώρα στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που κάνει.

Η Έφη Αχτσίογλου άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με το έργο της. Η ίδια έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι τα μέτρα ανακούφισης δεν αγγίζουν τα προβλήματα. Ακόμη, έχει πει πως είναι αλλοπρόσαλλες οι κινήσεις της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Αυγή, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί εγκλωβίζει τη χώρα σε ένα πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών με ορίζοντα πενταετίας, υποστηρίζοντας ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, δίχως να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς.

Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου:  “Φέρνει προ τετελεσμένων το σύνολο της κοινωνίας”

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει: «Η κυβέρνηση καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια λίστα έργων συνολικού ύψους 31 δισ. η υλοποίηση των οποίων θα εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι το 2026, χωρίς να έχει συζητήσει με κανέναν εντός Ελλάδας γι’ αυτά. Καταθέτει ένα πρόγραμμα και δεσμεύει τη χώρα για μια περίοδο που εκτείνεται πολύ πέραν της συνταγματικής της θητείας χωρίς κατ’ ελάχιστο να έχει συζητήσει με τη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους κοινωνικούς εταίρους, με επαγγελματικές οργανώσεις, με επιμελητήρια.

Φέρνει, έτσι, προ τετελεσμένων το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας για το πώς θα γίνει χρήση μιας μεγάλης χρηματοδότησης ως εάν να πρόκειται για χρήματα δικά της, που τα διαχειρίζεται όπως θέλει, ως εάν να έχει τη δικαιοδοσία να δεσμεύει και επόμενες κυβερνήσεις, ως εάν η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας να είναι υπόθεση πέντε ανθρώπων.”

Αχτσιόγλου:  “Οι σημερινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης επισείουν και ποινές για τη χώρα “

Και συνεχίζει λέγοντας ότι “Το χειρότερο είναι ότι οι σημερινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης όχι απλώς δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά επισείουν και ποινές για τη χώρα αν δεν τηρηθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Διότι οι συμφωνημένες επονομαζόμενες «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει πρώτα να ψηφίζονται για να προχωρούν οι εκταμιεύσεις από το ταμείο ανάκαμψης. Και αν επόμενη κυβέρνηση επιθυμεί να καταργήσει κάποια απ’ αυτές, η χώρα θα υποχρεούται σε επιστροφή χρημάτων».

Ειδική αναφορά κάνει στο θέμα των εργασιακών σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εντάσσει ως προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υλοποιεί για τα ωράρια, τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις, την ελαστικοποίηση». Προσθέτει ότι δεν είναι μόνο τα εργασιακά, αφού «η λίστα έργων της ΝΔ περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις σε αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα κατάρτισης από ιδιωτικά ΚΕΚ, αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις και έργα ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments