Ελλάδα

Γηροκομείο Χανιά: Συγγενής ηλικιωμένης καταγγέλλει ότι χορήγησαν ψυχοφάρμακα

Γηροκομείο Χανιά: Συγγενής ηλικιωμένης καταγγέλλει ότι χορήγησαν ψυχοφάρμακα
Γηροκομείο Χανιά: «Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της», καταγγέλλει συγγενής ηλικιωμένης.

Άλλη μία καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο στα Χανιά. Εκτός από καταγγελίες που αφορούν τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και τα βασανιστήρια ασιτίας, αυτή τη φορά συγγενής μίας ηλικιωμένης υποστηρίζει ότι της χορηγήθηκαν μέχρι και ψυχοφάρμακα.

«Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα. Ακόμα και Στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημήτρης Παρδαλάκης, συγγενής ηλικιωμένης.

Ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου διέψευσε το γεγονός και υποστήριξε ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν ήμουν συντονιστής εγώ, του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες», πρόσθεσε ο ψυχίατρος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός που αναφέρει ο ψυχίατρος είναι εκείνος που υπέγραφε και τα πιστοποιητικά θανάτου, στα οποία δήλωνε την ανακοπή καρδιάς ως αιτία θανάτου των ηλικιωμένων του γηροκομείου που έχασαν τη ζωή τους.

Γηροκομείο Χανιά: Πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει εικόνες φρίκης

Οι πρόσφατες καταγγελίες για το γηροκομείο των Χανίων κάνουν λόγο ια τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής στους χώρους του γηροκομείου, καθώς και την ασιτεία στην οποία είχαν υποβληθεί οι ηλικιωμένοι της προνοιακής μονάδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία μίας πρώην εργαζόμενης στο γηροκομείο των Χανίων, η ίδια αναφέρει ότι κόλλησε ψώρα από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν αφεθεί στην εγκατάλειψη.

Η 50χρονη γυναίκα εργαζόταν στη μονάδα το 2020 και αποκάλυψε ότι οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για την έλευση των ελεγκτών και είχαν φροντίσει να αρωματίσουν το χώρο προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι στιγμές φρίκες που έζησαν οι ηλικιωμένοι.

«Χρησιμοποιούν μια βιτρίνα προς τα έξω προς τους συγγενείς, ότι όλα μέσα είναι καλά και λυπάμαι που το λέω αυτή την ασχήμια που έζησα εκεί, που είδα με έχει στιγματίσει. Στο τέλος την έχω πληρώσει με την υγεία μου. Και δερματικά προβλήματα να κολλήσω. Μεγάλη ιστορία είναι αυτό… η ψώρα που κόλλησα», ανέφερε η πρώην εργαζόμενη.

«Όταν ήρθε το υγειονομικό για έλεγχο. Εμένα μου έκανε εντύπωση, πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν ήδη ενημερωμένοι; και την ώρα που θα έρθουνε… και βάζανε τότε στους διαδρόμους, ψεκάζανε άρωμα χώρου. Και τότε λέγανε να τους περιποιηθούμε πιο καλά γιατί θα μπουν μέσα στην αίθουσα που είναι τα γεροντάκια και τους σηκώσουν τα ρούχα να τους ελέγξουνε. Κάτι που δεν έγινε. Και έλεγχος για ψώρα δεν έγινε» τόνισε.

Παράλληλα, η 50χρονη πρώην εργαζόμενη έκανε λόγο για ασιτεία και ελλιπή διατροφή, σε σημείο που οι ηλικιωμένοι παρακαλούσαν για λίγο φαγητό. Η ίδια μάλιστα χαρακτηρίζει ειρωνικά το γηροκομείο ως «κέντρο αδυνατίσματος», περιγράφοντας την ίδια στιγμή εικόνες που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους.

«Εκεί είναι κέντρο αδυνατίσματος. Ξέρετε πόσο άσχημο είναι να βλέπεις τώρα μια ασθενή που ήταν με εγκεφαλικό, είχε πρόβλημα στο χέρι που ήθελε μόνη της να τρώει η καημένη και να ψάχνει το λάδι, τη ντομάτα, τρία – τέσσερα κομματάκια ψιλοκομμένα, να ψάχνει το λάδι, να βουτάει το ψωμί και να μην υπάρχει. Ξέρεις πόσο άσχημα αισθάνεσαι», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments