ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Λευτέρης Λαζάρου
Σεφ και Ιδιοκτήτης «Βαρούλκο»

Λευτέρης Λαζάρου στο pagenews.gr: Να κλείνουμε στις 00.00 και όχι στις 23.00

Λευτέρης Λαζάρου στο pagenews.gr: Ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης του «Βαρούλκο» σχολίασε το άνοιγμα της εστίασης που ξεκινά ακριβώς μετά το Πάσχα, τονίζοντας πως πολλά μαγαζιά, ανάμεσά τους και το δικό του, θα επαναλειτουργήσουν λίγο αργότερα καθώς δεν είναι έτοιμα ακόμα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης, έπειτα από παραπάνω από μισό χρόνο lockdown και αναστολής. 

Για το πόσο αναμενόμενο ήταν να ανοίξει η εστίαση ακριβώς μετά το Πάσχα:

Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος γιατί κράτησε πολύ καιρό. Είμαστε από τον Οκτώβριο σε lockdown. Ήταν μια περίοδος που δημιούργησε αρρυθμίες, δημιούργησε προβλήματα οικονομικά και σε επιχειρηματίες και σε εστιάτορες και σε εργαζομένους οι οποίοι με 530 ευρώ δεν ήταν εύκολο να τα βγάλουν πέρα. Μιλάω για έναν άνθρωπο που έχει δύο παιδιά, που έπαιρνε ή που παίρνει ακόμα τα ίδια χρήματα σε σχέση με κάποιον που δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις. Και ήταν και πάρα πολύ δύσκολο γιατί χάσαμε τη συναναστροφή με τους πελάτες μας και τους φίλους μας. Περίμενα το άνοιγμα στις 15 ημέρες μετά το Πάσχα, γύρω στις 20 Μάη. Πρέπει να γίνει μια εκτόνωση από τις πλατείες. Είναι θετικό ότι ανοίγουμε αλλά πρέπει να ισορροπήσει λίγο η αγορά για να τροφοδοτήσεις το μαγαζί σου.

Για το αν το delivery «ήρθε για να μείνει» σε μερικά μαγαζιά:

Δεν νομίζω πως είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Το φαγητό είναι πολιτισμός, είναι κουλτούρα και δεν μπαίνουν όλα στο… κουτάκι του delivery ή του take away. Είναι διαφορετικό το φαγητό στο εστιατόριο σε μια ορισμένη θερμοκρασία και διαφορετικό όταν μπαίνει σε πακέτο και ταλαιπωρείται. Και δεν απευθύνομαι μόνο στην αγορά του Πειραιά αλλά σε όλο το Λεκανοπέδιο. Δεν ήθελα να αλλάξει τίποτα. Έχει λογική το delivery. Το θέμα είναι στους χειμερινούς προορισμούς που περίμεναν να κάνουν τον τζίρο τους.

Για την ώρα που πρέπει να φεύγουν οι πελάτες από το μαγαζί εστίασης:

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια αναμόρφωση. Και αυτό που πρέπει να σκεφτεί η Πολιτεία, το κράτος είναι το «23.00». Εκείνη την ώρα πρέπει να είσαι στο σπίτι σου που σημαίνει ότι από το εστιατόριο πρέπει να φύγεις νωρίτερα. Ο χρόνος είναι μικρός και περιορισμένος και φοβάμαι ότι ιδιαίτερα Παρασκευές και Σάββατα θα έχουμε κόσμο στο παραλιακό μέτωπο ή στο ποτάμι, τον Κηφισό. Φοβάμαι ότι δεν θα τηρηθούν τα ωράρια αυτά και θα είναι όλοι εκτεθειμμένοι. Και η Πολιτεία και ο πελάτης. Νομίζω ότι το 00.00, τώρα που έχει αλλάξει η ώρα, είναι καλό. Γιατί σκεφτείτε πως σούπερ μάρκετ και μαγαζιά σταματούν στις 20.00 με 20.30.