Ελλάδα

Ωράριο σούπερ μάρκετ Πάσχα 2021: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ωράριο σούπερ μάρκετ Πάσχα 2021: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
Ωράριο σούπερ μάρκετ Πάσχα 2021: Αναλυτικά ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά.

Το Πάσχα πλησιάζει και οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τα ψώνια τους, με το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ να είναι σε ισχύ από την Πέμπτη 22 Απριλίου.  Ειδικότερα για τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα τροφίμων, το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

  • Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 09.00 – 20.30
  • Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 09.00 – 20.30
  • Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου 13.00 – 19.00
  • Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 09.00 – 15.00

Την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Διευκρινίζεται ότι από τις 5 Απριλίου τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλούν εκτός από τρόφιμα και προϊόντα όπως ρουχισμό, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία και παιχνίδια, τα οποία είχαν απαγορευτεί όταν ήταν κλειστό το λιανεμπόριο.

Πώς γίνεται η μετάβαση σε κατάστημα:

Οι πολίτες προκειμένου να μεταβούν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα υποχρεούνται να στείλουν μήνυμα SMS στο 13032 και τον κωδικό 2 με χρονικό περιθώριο τριών ωρών, ή να συμπληρώσουν έντυπο – βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση. Στο SMS λαμβάνουν ένα μήνυμα που γράφει «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Επίσης, θυμίζουμε ότι από το περασμένο Σάββατο, επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής με αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας και με τις μεθόδους click inside και click away. Το click away αφορά την εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και παραλαβή από έναν πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων. Επίσης:

  • Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.
  • Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ
  • Χρονικό διάστημα παραλαβής.
  • Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
  • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

Το click inside αφορά το εξ αποστάσεως καθορισμένο ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής:

  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.
  • Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments