Ελλάδα

Τα SMS στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων

Τα SMS στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων
Τα επικρατέστερα σενάρια που θα συζητηθούν σήμερα σχετικά με τα SMS.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων πρόκειται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των SMS για τις μετακινήσεις. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα και πολύ σύντομα θα καταργηθεί η αποστολή των SMS, καθώς από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, ενώ τα μέσα Μαΐου έχουν οριστεί ως «ορόσημο» για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα σενάρια σχετικά με τα SMS είναι δύο. Από τη μία, η εστίαση, η οποία ανοίγει στις αρχές Μαΐου, δεν απαιτεί την αποστολή SMS, άρα είναι αρκετά πιθανό να καταργηθούν. Από την άλλη, ίσως τα SMS να παραμείνουν για λίγο ακόμα στη ζωή μας, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Βέβαια, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είναι βέβαιος ότι τα SMS πρόκειται να καταργηθούν σύντομα, απλά αναμένεται να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα ορίσουν την ημέρα κατάργησης των SMS.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης στον ANT1.

sms 13033

To χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Από το Μεγάλο Σάββατο (1η Μαϊου) θα μπορούμε να μετακινούμαστε για όλες τις δραστηριότητες από δήμο σε δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 3 Μαϊου θα καταργηθούν τα SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης.

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια). Εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Στις 15 Μαϊου αρχίζει επίσημα η τουριστική περίοδος και πλέον οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από περιφέρεια περιφέρεια.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου, ίσως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments