Ελλάδα

Χάρης Ρώμας: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση δύο φορές

Χάρης Ρώμας: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση δύο φορές
Χάρης Ρώμας: Ο αγαπημένος ηθοποιός σχολίασε τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο θέατρο.

Ο Χάρης Ρώμας σχολίασε τις καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου, ενώ εξομολογήθηκε ότι κι ο ίδιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα νέα καταγγελία ήρθε στο φως εις βάρος γνωστού σεναριογράφου, ενώ το ΣΕΗ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 14 καταγγελίες για τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό OK, όπου και αποκάλυψε τι διαδραματίζεται πίσω στα παρασκήνια του θεάτρου, αναφέροντας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα ανήθικων προτάσεων.

«Σε αρκετούς από εμάς, όταν ήμασταν νεότεροι, έγιναν ανήθικες προτάσεις, όπου για να πάρεις έναν ρόλο θα έπρεπε να προσφέρεις το ανάλογο σεξουαλικό αντίτιμο», ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου, ο αγαπητός ηθοποιός τόνισε ότι η ανεργία του χώρου αποτελεί έδαφος για κατάχρηση εξουσίας. Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι κι εκείνος δέχτηκε δύο φορές σεξουαλική παρενόχληση.

“Είναι απαράδεκτοι! Εγώ από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των γυναικών και των αντρών που θέλησαν να μιλήσουν. Και μακάρι να το είχαν κάνει νωρίτερα. Ξέραμε όλοι ότι στο χώρο του θεάματος, λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά σε θέση ανάγκης, οπότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για κατάχρηση εξουσίας. Πάντα γινόταν αυτό με κάποιο τρόπο».

«Σε αρκετούς από εμάς, όταν ήμασταν νεότεροι, έγιναν ανήθικες προτάσεις, όπου για να πάρεις έναν ρόλο θα έπρεπε να προσφέρεις το ανάλογο σεξουαλικό αντίτιμο. Προσωπικά εμένα μου έτυχε δυο φορές να δεχτώ σεξουαλική πρόταση – παρενόχληση, αλλά ήταν κάτι που το αντιμετώπισα αμέσως και δεν μου άφησε κατάλοιπα. Είναι άλλο βέβαια το να υποστεί κάποιος κακοποίηση –λεκτική, σωματική ή ψυχολογική- και ακόμη περισσότερο βιασμό», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.

«Χαίρομαι που ο χώρος του θεάτρου έγινε η αφορμή για να πάρει μεγάλη διάσταση το metoo, ώστε να μπορούν και άνθρωποι που εργάζονται σε άλλες δουλειές και αισθάνονται αδύναμοι, άνθρωποι που δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει, να αντιδράσουν σε όποια μορφή κακοποίησης», ανέφερε και συνεχίζει:

«Ξέρω ότι μέσα από τη διαδικασία του metoo αυτοί που έχουν την τάση να καταχραστούν την εξουσία τους θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά. Γιατί θα ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσω ότι όλα όσα καταγγέλθηκαν αφορούν ένα μικρό ποσοστό καλλιτεχνών. Είναι εντελώς σοκαριστικό να αποκαλύπτονται για μεγάλα ονόματα του θεάτρου ότι συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments