Διεθνή

Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων
Ινδία: Έξι εκατομμύρια μολύνσεις έχουν επιβεβαιωθεί μόνο μέσα στον Απρίλιο.

Στο έλεος του κορωνοϊού έχει παραδοθεί η Ινδία, με τα νοσοκομεία να αναστενάζουν. Τις τελευταίες 24 ώρες μάλιστα καταγράφηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας οι μολύνσεις ανήλθαν σε 379.257, με το σύνολο τους να φτάνει στα 18,38 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε νέο εθνικό ρεκόρ 3.645 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 204.832 νεκρούς ως εδώ. Η υγειονομική κρίση δεν παύει να επιδεινώνεται στο κράτος της Ασίας, όπου έχουν διαγνωστεί πάνω από έξι εκατομμύρια μολύνσεις μόνο μέσα στον Απρίλιο.

Σοκάρουν οι περιγραφές των γιατρών

Το σύστημα υγείας της χώρας καταρρέει ενώ την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός για την ινδική μετάλλαξη. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ελληνίδα γιατρός, Ευγενία Βλαχοπούλου, που εργάζεται στο Νέο Δελχί έκανε λόγο για δραματική κατάσταση: «Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική, για το εάν είναι και πιο θανατηφόρα δεν έχει αποδειχθεί. Στη Βομβάη η ινδική μετάλλαξη αφορά στο 30% των περιστατικών και στο Νέο Δελχί το 10%.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο για τους ασθενείς covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Με το αυτοκίνητό τους ασθενείς ψάχνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για παροχή οξυγόνου και μπορεί το βράδυ να καταλήξει σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε. Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στις μεγάλες πόλεις ενώ η επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα».

Κάνοντας αναφορά στο λόγο που οδηγήθηκε εκεί η κατάσταση, ανέφερε, πως τον Ιανουάριο υπήρξε μια μεγάλη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας. «Έλεγαν για την Ινδία ότι είναι Covid free και έγιναν γάμοι, χιλιάδες βούτηξαν στον Γάγγη στους φετινούς εορτασμούς για το Κουμπ Μελά παρά τη σύσταση του πρωθυπουργού για συμβολικό εορτασμό» σημείωσε. 

Οργή για την απόφαση να φτιαχτεί νοσοκομείο μόνο για δικαστές

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω, οι Αρχές στο Δελχί έδωσαν την εντολή να μετατραπεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε κέντρο υγείας για τον κορωνοϊό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους δικαστές της χώρας και τις οικογένειές τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργή των πολιτών.

Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε δημόσια σε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει τέτοια ειδική μεταχείριση και είπε ότι θα ακυρώσει την απόφαση εκτός εάν η κυβέρνηση την τροποποιήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments