Πολιτική

Σταμπουλίδης εστίαση: Πότε θα δοθεί το πακέτο στήριξης

Σταμπουλίδης εστίαση: Πότε θα δοθεί το πακέτο στήριξης
Σταμπουλίδης εστίαση: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου σε συνέντευξη του ανέφερε ότι τον Μάϊο θα δοθεί το πακέτο στήριξης στην εστίαση.
Σταμπουλίδης εστίαση: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου σε συνέντευξη του ανέφερε ότι τον Μάϊο θα δοθεί το πακέτο στήριξης στην εστίαση.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης και το πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Γραμματέας έχει αναφέρει ότι επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση από την Δευτέρα. Αλλά και ότι ένας βασικός κανόνας για το άνοιγμα της εστίασης είναι η απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση. Και πρόσθεσε ότι «Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης». «Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του.

Σταμπουλίδης

«Το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα»

Όπως τόνισε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.  Σημειώνεται πως ο κος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δε αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Σταμπουλίδης: «Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες»

Σχετικά με τα self tests, «είναι στη διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

Όσο για την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self tests αλλά και για ένα από τα δύο self tests την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς για τους γάμους και τις δεξιώσεις, τόνισε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments