Ελλάδα

Έδεσσα: Κατασχέθηκαν πάνω από 24.700 κροτίδες

Έδεσσα: Κατασχέθηκαν πάνω από 24.700 κροτίδες
Έδεσσα: Σε κατάσχεση πάνω από 24.700 κροτίδων προχώρησε η αστυνομία στην Έδεσσα, ενώ συνελήφθη ο καταστηματάρχης για παράνομη κατοχή κροτίδων.

Σε κατάσχεση περισσότερων από 24.700 κροτίδες προχώρησε η αστυνομία στην Έδεσσα, συλλαμβάνοντας έναν καταστηματάρχη για την παράνομη κατοχή τους. Η αστυνομική επιχείρηση στην πόλη στο πλαίσιο της Ανάστασης στο πλαίσιο της αποτροπής της παράνομης διακίνησης κροτίδων και βεγγαλικών ενόψει της Ανάστασης βρήκε στο κατάστημα του συλληφθέντα και κατάσχεσε 540 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 24.765 κροτίδες. Υπενθυμίζεται ότι γενικότερα οι έλεγχοι της αστυνομία είναι συχνοί και αυστηροί λόγω και των μέτρων απαγόρευσες μετακινήσεων στην πανδημία, σε όλη τη χώρα.

Ο καταστηματάρχης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Διόδια μετακινήσεις: Αυξάνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας

Με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι έλεγχοι στα διόδια. Ακόμη, οι αστυνομικοί έχουν ακούσει τις πιο απίστευτες δικαιολογίες, όπως αυτή που είχε ένας οδηγός που είπε ότι είναι έγκυος η πεθερά του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι ενδιαφέρον ο αριθμός των αυτοκινήτων που έκαναν αναστροφή.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετά αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας τις επόμενες ώρες στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που θα επιχειρήσουν να βγουν εκτός Αττικής εν όψει του Πάσχα τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, των Αφιδνών και των Μαλγάρων όπως επίσης και σε ΚΤΕΛ και Προαστιακό.

Υποχρεωτική αναστροφή για τους παραβάτες

Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδα πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους εκατοντάδες οδηγοί που δεν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακινήσεις με τους άνδρες της Τροχαίας να ψάχνουν ακόμη και σε… πορτ παγκαζ για να δουν αν υπάρχουν αποσκευές!

Ήδη παρά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα για να βγουν εκτός Αθήνας ακόμη και για λίγες ημέρες είτε χρησιμοποιώντας κάποια βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου ή δηλώνοντας μόνιμη κατοικία στο χωριό. Το αρνί ή οι πολλές αποσκευές φυσικά προδίδουν τις προθέσεις τους στους αστυνομικούς.

Οι έλεγχοι

Με σαρωτές εγγράφων (scanner) γίνονται από χθες οι έλεγχοι των εγγράφων των οδηγών που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους αστυνομικούς στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στόχος των ελέγχων μέσω σαρωτών είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης με την αξιοποίηση κάθε δημόσιας πηγής και δεδομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments