Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45 – 49

Εμβολιασμοί: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45 – 49
Εμβολιασμοί: Οι πολίτες του γκρουπ αυτού θα μπορούν να λάβουν δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια.

Συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, με την πλατφόρμα να ανοίγει για νέες ηλικιακές κατηγορίες. Συγκεκριμένα αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα ανοίξει για τις ηλικίες 45-49. Οι πολίτες του γκρουπ αυτού θα μπορούν να λάβουν δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και του μονοδοσικού Johnson & Johnson, που θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Μαΐου.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εμβολιασμοί για τους ενήλικους

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι μέχρι χτες είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44. Επίσης, πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Τόνισε μάλιστα, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Απριλίου.

Πότε θα ανοίξει οι πλατφόρμα για τους 18-30

Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, με βάση τον σχεδιασμό θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από τον Ιούνιο. «Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών» σημείωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Υπενθυμίζεται πως νέες γραμμές εμβολιασμών ανοίγουν για ηλικιακές ομάδες, ενώ τα κέντρα λειτουργούν επί 7ήμερης βάσης, ακόμη και εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρόγραμμα γίνεται ολοένα και πιο ευέλικτο.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο

“Το Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών. Επαναλαμβάνω, το Μάιο θα εμβολιάζονται πλέον στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στα πλαίσια της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Προσωπικά τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους. Είναι αυτοί οι οποίοι μας επέτρεψαν με επιστημονικά κριτήρια να εμβολιάσουμε με το εμβόλιο της AstraZeneca, μεταξύ άλλων, από την ηλικία των 30 και πάνω.

Και αυτοί οι οποίοι, μετά από συνεννόηση μαζί τους, συναίνεσαν στη δυνατότητα οι συμπολίτες μας, όσοι περισσότεροι μπορούν, να τους δώσουμε πρόσβαση ακόμα και νωρίτερα με το εμβόλιο αυτό.δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε» τα εμβόλια. Αντιθέτως, δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Και πλέον, μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχουν πρόσβαση όλοι πάνω από την ηλικία των 30″ σημείωσε ο κ. Κικίλιας στην τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments