Ελλάδα

Ανάσταση: Η περιοχή της Ελλάδας που ανέκαθεν γιόρταζε στις 21:00

Ανάσταση: Η περιοχή της Ελλάδας που ανέκαθεν γιόρταζε στις 21:00
Ανάσταση: Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής έχουν συνηθίσει να γιορτάζουν νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο.

Το φετινό Πάσχα θα είναι ιδιαίτερο, καθώς ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του έχουν επιβάλλει τη μετάθεση του ωραρίου της Ανάστασης, η οποία θα γίνει από τις 21:00 το βράδυ. Πολλές ήταν οι φωνές που διαμαρτυρήθηκαν, ωστόσο η νωρίτερη Ανάσταση δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους μίας συγκεκριμένης περιοχής στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι να κάνουν Ανάσταση πολύ νωρίτερα.

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, οι κάτοικοι μικρών ακριτικών χωριών του νομού Ιωαννίνων, αλλά και των υπόλοιπων νομών της Ηπείρου, εδώ και πολλά χρόνια κάνουν νωρίτερα Ανάσταση.

Ο λόγος είναι ότι ο ιερέας που κάνει τη λειτουργία αναλαμβάνει πολλά χωριά και έτσι για να μπορέσει να τα προλάβει ξεκινάει από νωρίς. Το ίδιο συμβαίνει και στον Επιτάφιο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου λιγοστοί κάτοικοι των χωριών του Πωγωνίου για παράδειγμα, έχουν κάνει Ανάσταση ακόμη και στις 20:00 – 20:30 το απόγευμα, πριν καν φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Έτσι για τους κατοίκους αυτών των περιοχών φέτος θα είναι μια Ανάσταση όπως και οι άλλες.

Ανάσταση: Στις 21:00 φέτος η ακολουθία – Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Στη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού θα εορταστεί το φετινό Πάσχα. Οι εκκλησίες θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους πιστούς με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως τα self test για τους ιερείς. Επίσης, η Ανάσταση θα γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι στις 12:00.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει την χρονική μετάθεση των ακολουθίων της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία περισσότερων πιστών στους ναούς. Συγκεκριμένα η ακολουθία της Αναστάσεως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ και όχι στις 12:00 όπως τελείται κανονικά καθώς υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως τονίζει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου τόσο κατά την τελετή της Ανάστασης όσο και στις άλλες ακολουθίες θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των προαύλιων χώρων των ναών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments