Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων

Ινδία κορωνοϊός: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων
Ινδία κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το δράμα στην ασιατική χώρα εξαιτίας της Covid-19. Σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» βάναυσα την Ινδία αφού σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Να σημειώσουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να εγκρίνει εμβόλια, όπως αυτό της Moderna, για επείγουσα χρήση, ενώ επισημαίνει σε ανακοινώσεις του ότι η πανδημία έχει δρόμο μπροστά της για να τελειώσει. Άλλωστε, τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τις προηγούμενες μέρες τα 150 εκατομμύρια.

Δείτε τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία:

Αναφορικά με την Ινδία ξεπέρασαν τα 19,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην ασιατική χώρα. Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 392.488 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ της προηγουμένης, όταν διαγνώστηκαν σχεδόν 402.000.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 3.689 ασθενείς λόγω επιπλοκών της ασθένειας, κάτι που αποτελεί νέο εθνικό τραγικό ρεκόρ, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 215.542 νεκρούς. Αν ο αριθμός των θυμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, η Ινδία θα ξεπεράσει σύντομα το Μεξικό και θα βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Η γιγαντιαία ασιατική χώρα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο μολύνσεων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Ειδικοί θεωρούν τα επίσημα δεδομένα υποτιμημένα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.

Ινδία κορωνοϊός: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων

Ινδία κορωνοϊός: Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αποκλείει το ενδεχόμενο να αποφασίσει εθνικό lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα. Στο Νέο Δελχί έχει επιβληθεί εβδομαδιαίο lockdown ως τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η οποία συγκαταλέγεται στις εστίες της πανδημίας, κατέγραψε 25.219 κρούσματα και 412 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.

Εν μέσω της σφοδρής υγειονομικής κρίσης, πέντε ομόσπονδα κράτη άρχισαν σήμερα Κυριακή τη διαδικασία καταμέτρησης των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, όταν είχε ήδη αρχίσει να πλήττει την Ινδία το δεύτερο, σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών – στην Ασάμ, στη Δυτική Βεγγάλη, στο Ταμίλ Ναντού, στην Κεράλα και στο Πούντουτσερι – χαρακτηρίζονται από ορισμένους αναλυτές μίνι-δημοψήφισμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κ. Μόντι και την κυβέρνηση του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, σκληρή δεξιά).

Ο κ. Μόντι επικρίνεται διότι προτίμησε να δώσει την έμφαση στην προεκλογική εκστρατεία αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και διότι η κυβέρνησή του αψήφησε τις προειδοποιήσεις πως εξαπλωνόταν πιο μολυσματικό παραλλαγμένοστέλεχος του νέου κορονοϊού στη χώρα. Ορισμένοι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου πως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι θρησκευτικές γιορτές στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέβαλαν σημαντικά να γιγαντωθεί το δεύτερο κύμα.

Χθες Σάββατο η εκστρατεία ανοσοποίησης διευρύνθηκε, συμπεριλαμβάνει πλέον όλο τον πληθυσμό άνω των 18 ετών, όμως οι αρχές σε πολλά ομόσπονδα κράτη τονίζουν πως δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες των 600 εκατομμυρίων δικαιούχων. Μέχρι τώρα, έχουν χορηγηθεί στη χώρα πάνω από 156 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments