Ελλάδα

Πρωτομαγιά Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων από το ΕΚΘ

Πρωτομαγιά Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων από το ΕΚΘ
Πρωτομαγιά Θεσσαλονίκη: Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στεφάνια για να τιμήσουν τους αγωνιστές της εργατικής τάξης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε σήμερα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού θυμίζουμε ότι φέτος η μέρα των εργατών συνέπεσε με το Μεγάλο Σάββατο και οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν για σήμερα, αλλά και για τις 6 Μαΐου.

Τα μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης, μαζί με εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά. Έγινε κατάθεση στεφάνων στο ΕΚΘ και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Στεφάνια κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πρωτομαγιά Θεσσαλονίκη: Δείτε φωτογραφίες από το thestival.gr

Η κατάθεση στεφάνων έγινε με όλους τους συμμετέχοντες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Η 1η Μαΐου μας θυμίζει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη κατακτάται με αγώνες. Αυτό ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε. Αλλά σήμερα, επίκαιρη όσο ποτέ, μετά την πανδημία και όλες τις επιπτώσεις που έφερε στην οικονομία και στις δομές της κοινωνίας, θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε, πέρα από την οικονομική ανάκαμψη και για τη συνέχιση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Β. Ελλάδα, φροντίζει όλα αυτά τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί, να συνεχιστούν, να εμπεδωθούν και να συνεχίσουμε στην πορεία της προόδου και της ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στο voria.gr.

Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι «μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει, μετά από τόσους αγώνες το εργατικό δίκαιο να μην ισοπεδωθεί, να μη μειωθεί, να μην πάνε τζάμπα τόσοι αγώνες που έχουν γίνει».

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων για τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή, ειδικά αυτή την εποχή της πανδημίας και της εργασιακής ανασφάλειας. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι μαζί με τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν θέματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments