Τεχνολογία

NASA: Προσομοίωση για πρόσκρουση αστεροειδή στην Γη

NASA: Προσομοίωση για πρόσκρουση αστεροειδή στην Γη
NASA: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες σχετικά με τα μέσα που υπάρχουν για την πιθανότητα πρόσκρουσης τεράστιου αστεροειδή στην Γη.

Δραματική προειδοποίηση απευθύνουν οι επιστήμονες της NASA σχετικά με προσομοίωση που έκαναν για την πρόσκρουση αστεροειδή στη Γη. Ακόμη, Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ μάχονται για ένα συμβόλαιο με την υπηρεσία διαστήματος. Η υπηρεσία έχει ήδη σχεδιάσει μία αποστολή που θα ταξιδέψει πέρα από το διαστρικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, η NASA πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης για να γίνει καλύτερα αντιληπτό πώς αστεροειδής που βρίσκεται 35 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη θα μπορούσε να «χτυπήσει» σε έξι μήνες.

nasa

Το σενάριο της NASA

Ο υποθετικός αστεροειδής, που ονομάζεται 2021PDC, «εντοπίστηκε» για πρώτη φορά στις 19 Απριλίου και καθ ‘όλη τη διάρκεια της άσκησης, οι επιστήμονες σχεδίαζαν πώς να αποτρέψουν το χτύπημα στον πλανήτη μας, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Ύστερα από σειρά μελετών πάνω στο θέμα της πρόσκρουσης, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες αποφάσισαν ότι καμία από τις υφιστάμενες τεχνολογίες δεν μπορεί να εμποδίσει τον αστεροειδή να συγκρουστεί με τη Γη.

Τα αντίμετρα που χρησιμοποιήθηκαν

Η ομάδα επιστημόνων χρειάστηκε περίπου 184 ημέρες για να προσδιορίσει την περιοχή της σύγκρουσης.

«Αν βρεθούμε αντιμέτωποι με το υποθετικό σενάριο του 2021PDC, στην πραγματική ζωή, δεν θα είμαστε σε θέση να ενεργοποιήσουμε κανένα διαστημικό σκάφος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τις δυνατότητες που υπάρχουν», δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην άσκηση. Η άσκηση διήρκεσε τέσσερις ημέρες, ενώ διεξήχθη σαν να επρόκειτο για πραγματική παγκόσμια απειλή.

Το σχέδιο καταστροφής του αστεροειδή

Η 26η Απριλίου, ήταν η πρώτη ημέρα, κατα την οποία αναπτύχθηκαν δύο σενάρια, ως μέρος σχεδίου σύμφωνα με το οποίο είτε θα καταστρεφόταν ο διαστημικός βράχος είτε θα δεχόταν χτύπημα στη διαδρομή του προς τη Γη.

Η δεύτερη ημέρα της άσκησης εκτυλίχθηκε στις 2 Μαΐου. Σε αυτήν οι αστρονόμοι εστίασαν στην τροχιά του αστεροειδούς και στις συνέπειες της σύγκρουσης, συλλέγοντας δείγματα από τα δεδομένα του 2014, τότε που ο αστεροειδής είχε βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη.

Την τρίτη ημέρα, στις 30 Ιουνίου, οι επιστήμονες προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις. Η τελευταία ημέρα, στις 14 Οκτωβρίου, εκτυλίχθηκε μόλις έξι ημέρες πριν από την υποθετική πρόσκρουση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments