Διεθνή

Pfizer έσοδα: Αναθεώρησε τις προβλέψεις της η εταιρεία

Pfizer έσοδα: Αναθεώρησε τις προβλέψεις της η εταιρεία
Pfizer έσοδα: Η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της σχετικά με τις πωλήσεις των εμβολίων.

Η Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλές χώρες του εξωτερικού για το εμβόλιο με τα έσοδα της να αυξάνονται. Η Ινδία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα με την πανδημία, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση και η Pfizer να βρίσκονται σε συνομιλίες για το εμβόλιο. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα απέστειλε βοήθεια στην Ινδία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της, υπολογίζοντας ότι αυτές θα φτάσουν τα 26 δισ. δολάρια. Ήδη η εταιρεία κατέχει συμβόλαια με πολλές χώρες και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, ενδιαφέρον έχουν όσα έχουν βγει σχετικά με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει όποιος κάνει εμβόλιο Pfizer. Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, το 85 – 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Η αύξηση

Πρόκειται για μία αύξηση άνω του 70% συγκριτικά με την τελευταία της πρόβλεψη, καθώς εντείνονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο. Αναμένει τώρα να παράξει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον επόμενο χρόνο.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη γερμανική BioNTech, είχε το πρώτο τρίμηνο έσοδα 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 3,28 δισ. δολάρια.

«Σύμφωνα με όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι μια διαρκής ζήτηση για το εμβόλιο COVID-19, παρόμοια με αυτή των εμβολίων για τη γρίπη, είναι πιθανή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία είχε προηγουμένως προβλέψει πωλήσεις 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανάρτηση Μπουρλά στο Linkedin

Η Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδίας για μια «ταχεία διαδικασία έγκρισης» του εμβολίου της κατά της COVID-19 στη χώρα, σημειώνει σήμερα στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοινώνοντας μια δωρεά φαρμάκων αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας στο πρόβλημα της Ινδίας με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, είπε ότι «Δυστυχώς το εμβόλιό μας δεν έχει καταχωρισθεί στην Ινδία μολονότι η αίτησή μας υποβλήθηκε πριν από μήνες».

Και πρόσθεσε «Συζητάμε τώρα με την ινδική κυβέρνηση μια ταχεία διαδικασία έγκρισης για να καταστεί το εμβόλιό μας των Pfizer/BioNTech διαθέσιμο για χρήση στην χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments