Διεθνή

Σκωτία Εκλογές: Τα καυτά θέματα πριν από τις κάλπες

Σκωτία Εκλογές: Τα καυτά θέματα πριν από τις κάλπες
Σκωτία Εκλογές: Τα σημαντικά ζητήματα των Σκωτσέζων λίγο πριν οδηγηθούν στις κάλπες. Τι μέλει γενέσθαι με το πολιτικό τοπίο της χώρας του Ηνωμένου Βασιλείο;

Εκλογές ετοιμάζονται στην Σκωτία και λίγο πριν από τις κάλπες για τη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου τρία είναι τα κύρια θέματα συζήτησης στον δημόσιο διάλογο των Σκωτσέζων πολιτών.

Η διαχείριση της πανδημίας, οι επιπτώσεις του Brexit και η πιθανότητα ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας με το κόμμα της πρώτης υπουργού Νίκολα Στέρτζον να δεσμεύεται ότι θα ζητήσει νέο δημοψήφισμα.

«Η ψήφος στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας είναι καταρχάς ψήφος σε μία έμπειρη στη διαχείριση του covid ηγεσία. Και ναι, μετά την πανδημία είναι ψήφος για να δοθεί στο λαό η επιλογή της ανεξαρτησίας» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η Νίκολα Στέρτζον.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κόμμα της Σκωτίας απορρίπτει την ιδέα νέου δημοψηφίσματος στην παρούσα συγκυρία, με τον ηγέτη του κόμματος, Άνας Σάργουαρ να δηλώνει: «Δεν πιστεύω ότι η ανεξαρτησία ή ένα δημοψήφισμα είναι καλό για τη Σκωτία καθώς βγαίνει από αυτή την πανδημία»

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας προηγείται στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο το Συντηρητικό Κόμμα ελπίζει ότι θα στερήσει από το Εθνικό Κόμμα την αυτοδυναμία, όπως έγινε και το 2016. Το πολιτικό σκηνικό στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις, καθώς παράλληλα με τη Σκωτία κάλπες στήνονται στην Αγγλία και την Ουαλία, οι πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις από την έναρξη της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments