Ελλάδα

Φροντιστήρια: Ανοίγουν 10 Μαΐου μαζί τα ξένων γλωσσών

Φροντιστήρια: Ανοίγουν 10 Μαΐου μαζί τα ξένων γλωσσών
Φροντιστήρια: Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες. Μαζί με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Τα φροντιστήρια θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Μαΐου για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Μαζί θα ανοίξουν και τα φροντιστήριά ξένων γλωσσών. Η επιτροπή εισηγείται και το άνοιγμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών για όσους μαθητές όμως δίνουν εξετάσεις. Την ίδια ημερομηνία θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, όπου αναμένονται οι συστάσεις των ειδικών για τα μέτρα προστασίας.

Επίσης έγινε εισήγηση για την κατάργηση του click away και του click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανά 100 τ.μ. Η επιτροπή φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να εισηγηθεί στην Επιτροπή την κατάργηση του SMS για αγορές στα καταστήματα με click inside.

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις να βρίσκονται προ των πυλών (έναρξη στις 14 Ιουνίου) και τα χρονικά περιθώριο, κυρίως για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου να πιέζουν ασφυκτικά, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων φέρεται να έχει εισηγηθεί στη σημερινή της συνεδρίαση (15:00) το θέμα της επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων και το άμεσο άνοιγμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερο είναι οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν στις 15 Μαΐου.

Για το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι “αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός”. Αναφορικά με την εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι “μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης” και μέχρι τότε ισχύει το sms για μετακίνηση προς αυτά τα καταστήματα.

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, για όλες τις βαθμίδες μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με βάση τα τελευταία δεδομένα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ξεκινήσουν στις 10 Μαΐου. Έτσι λοιπόν τα σχολεία αναμένεται σταδιακά να επιστρέψουν στην κανονικότητα αμέσως μετά το Πάσχα. Όλα τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν με self test και εμβολιασμό των καθηγητών που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» λέει ότι «Τα κρούσματα τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων μας κρατήθηκαν πολύ χαμηλά, με μόλις 1,5% των τμημάτων και 2,6% των σχολείων να αναστέλλουν τη λειτουργία τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments