Ελλάδα

New York Times για τουρισμό: Αυτό είναι το σχέδιο της Ελλάδας

New York Times για τουρισμό: Αυτό είναι το σχέδιο της Ελλάδας
New York Times για τουρισμό: Άλλο ένα διεθνές Μέσο ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. Τι αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα σε άρθρο της.

Οι New York Times φιλοξενούν άρθρο για τον τουρισμό της Ελλάδας. Δεν είναι το πρώτο Μέσο που το κάνει αφού πολλά άλλα έχουν αναφερθεί, ειδικά, στις προσπάθειες για Covid free νησιά που θα μπορούν να φιλοξενήσουν άφοβα τους τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα. Το συγκεκριμένο άρθρο περιέχει και δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

«Η Ελλάδα ποντάρει στο άνοιγμα του τουρισμού», είναι ο τίτλος του εκτεταμένου ρεπορτάζ των New York Times για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας. Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του σχεδίου που έχει ως ημερομηνία εκκίνησης την 15η Μαΐου.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κάνει επίσης λόγο για το «διαβατήριο υγείας» που εξετάζει η Ευρωπαική Ένωση αλλά και για το κοινό σχέδιο δράσης όλων των χωρών της Ευρώπης σε σχέση με τον τουρισμό. Ωστόσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο, παραμένει η πρώτη χώρα που ανοίγει τον τουρισμό ακόμα και για τους μη-Ευρωπαίους υπό προϋποθέσεις, κάτι που συνοδεύεται και από αύξηση των πτήσεων και άρση των περιορισμών.

Ο Χάρης Θεοχάρης λέει ότι για την Ελλάδα «o Ιούνιος είναι πολύ αργά» γι’ αυτό και η χώρα πήρε την απόφαση να διαφοροποιηθεί από το κοινό πλάνο επανεκκίνησης του τουρισμού που χαράζει η Ευρώπη, αν και παραμένει πιστή στις κοινές θέσεις όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις.

New York Times για τουρισμό: Αυτό είναι το σχέδιο της Ελλάδας

New York Times για τουρισμό: Αυτό είναι το σχέδιο της Ελλάδας

New York Times για τουρισμό: Πώς θα γίνει το άνοιγμα

«Η Ελλάδα ανοίγει ξανά σε πολλούς επισκέπτες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνοντας να προηγείται των περισσότερων Ευρωπαίων γειτόνων της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, παρότι τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και τα περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται», επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφέρεται σε όλες τις παραμέτρους του σχεδίου, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για «ένα μεγάλο στοίχημα».

Σημαντικό ρόλο φαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, να διαδραματίζει ο άκρως σημαντικός ρόλος του τουρισμού για την ελληνική οικονομία καθώς ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – γι αυτό και η απόφαση της επανεκκίνησης, σύμφωνα με το άρθρο, έχει τη συναίνεση όλων πολιτικών παραγόντων της χώρας.

Αν και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με το απαγορευτικό πρόσημο 4, για την εφημερίδα είναι σημαντικό πως η χώρα μας υποστηρίζει τα πρωτόκολλα και τα μέτρα, τα οποία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, θα βοηθήσουν στο να νιώσουν οι τουρίστες ασφαλείς.

Λεπτομέρειες επίσης αποκαλύπτονται για τη κοινή ευρωπαϊκή δράση όσον αφορά τον τουρισμό: «Με τη χαλάρωση των περιορισμών της στα σύνορα, η Ελλάδα δείχνει να προηγείται του διευρυμένου ευρωπαικού σχεδίου για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αν και δεν είναι η μόνη που προωθεί ένα πιο άμεσο χρονοδιάγραμμα.

Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κροατία και η Κύπρος έχουν ήδη ανοίξει σε εμβολιασμένους και αρνητικούς σε covid τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η χώρα θα ανοίξει στις 9 Ιουνίου σε όλους τους επισκέπτες που δεν ανήκουν σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ένα “διαβατήριο υγείας”, λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ακόμη εντός της Ευρώπης, η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία έχουν ήδη λάβει μέτρα για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς των συνόρων τους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών επισκεπτών», τονίζει η αμερικάνικη εφημερίδα.

Επίσης, το άρθρο ανάμεσα σε άλλα, αποκαλύπτει κάτι που δεν έχει επισήμως γνωστοποιηθεί στην Ελλάδα. Στις 15 Μαΐου θα ανοίξουν εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, οπότε οι τουρίστες μπορούν να προγραμματίσουν κάποια επίσκεψη, για παράδειγμα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο η εφημερίδα έχει ιδιαίτερη παραπομπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments