Ελλάδα

Θανάσης Βέγγος: Η μοναδική συνέντευξή του για την οικονομική του καταστροφή στον Φρέντυ Γερμανό

Θανάσης Βέγγος: Η μοναδική συνέντευξή του για την οικονομική του καταστροφή στον Φρέντυ Γερμανό
Θανάσης Βέγγος: Ο «καλός μας άνθρωπος» δεν τα είχε καταφέρει οικονομικά όταν έστησε τη δική του εταιρεία παραγωγής. Δείτε τι είχε πει στον δημοσιογράφο.

Ο Θανάσης Βέγγος υπήρξε αξεπέραστος. Όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά ως άνθρωπος. Άλλωστε, ποιος δεν ξέρει ότι το παρατσούκλι του είναι ο «καλός μας άνθρωπος». Θυμίζουμε ότι πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τη μέρα που πέθανε στις 3 Μαΐου του 2011. Μπορεί να πέρασε μια δεκαετία, αλλά κανείς δεν τον έχει ξεχάσει τόσο λόγω των ταινιών που ακόμα παίζονται και κάνουν θραύση, όσο και λόγω των φωτογραφικών ντοκουμέντων που έρχονται στη δημοσιότητα κατά καιρούς, όπως από την θρυλική ταινία ο «Παπατρέχας».

Θανάσης Βέγγος: Πάντα εφευρετικός στις ταινίες του

Θανάσης Βέγγος: Πάντα εφευρετικός στις ταινίες του

Σήμερα με τη βοήθεια του blog pasatempo.wordpress.com, μπορείτε να διαβάσετε τη μοναδική συνέντευξη που έδωσε ο σπουδαίος ηθοποιός σε ένα μεγάλο της ελληνικής δημοσιογραφίας, τον Φρέντυ Γερμανό. Ο Θανάσης Βέγγος είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο για την οικονομική του καταστροφή.

Όπως αναφέρει και το συγκεκριμένο blog η εταιρεία «ΘΒ – ταινίες γέλιου» που είχε ιδρύσει παρήγαγε δύο πράγματα, επιτυχίες και χρέη. Πως έγινε αυτό; Ο Βέγγος ήταν καλλιτέχνης. Μπορούσε, όπως ομολογεί κι ο ίδιος στον Φρέντυ Γερμανό, να γυρίσει ακόμα και 25 φορές την ίδια σκηνή για να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε ή να… σκουπίσει τις Θερμοπύλες.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε το 1971 στην εφημερίδα Απογευματινή. Ήταν η εποχή που ο Θανάσης Βέγγος χρωστούσε εκατομμύρια από τις κινηματογραφικές του παραγωγές. Στη συνέντευξη ο ίδιος κάνει λόγο για τέσσερα, αλλά ίσως ήταν ακόμα περισσότερα, ένα τεράστιο ποσό όχι μόνο για εκείνο τον καιρό. Ήταν όμως και η εποχή που στη δεύτερη θεατρική του παρουσία, στο έργο «Ο τρελός του Λούνα Παρκ» γνώριζε απίστευτη επιτυχία. Ο καλλιτέχνης Βέγγος μπορούσε να καλύπτει τις ζημιές που δημιουργούσε ο… άλλος του εαυτός: αυτός του επιχειρηματία ή για την ακρίβεια του αποτυχημένου επιχειρηματία.

Θανάσης Βέγγος: Η συνέντευξή του στην Απογευματινή το 1971

«Θέε μου κάνε να μην αρρωστήσω. Χρωστάω τέσσερα εκατομμύρια. Δεν πρέπει να αρρωστήσω. Πρέπει να συνεχίσω να παίζω, να παίζω, να παίζω». Κατά πάσα πιθανότητα ο Θανάσης Βέγγος θα έχει ξεχρεώση ώς το 1975. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίση να παίζη, να παίζη, να παίζη. Το κοινό θα συνεχίση να γελάη, να γελάη, να γελάη. Και οι ρεπόρτερς θα συνεχίσουν να γράφουν, να γράφουν, να γράφουν… Δεν είναι μπρίο αυτό. Χτικιό είναι…» , γράφει στο τέλος της συνέντευξης ο Φρέντυ Γερμανός (σ.σ. με την ορθογραφία της εποχής).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments