Ελλάδα

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί – Αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί – Αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας
Από σήμερα εντάσσεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας μας.

Αρκετά χαμηλωμένα ήταν τα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα οποία το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τα 1.387. Αν και πιθανότατα η μείωση των κρουσμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μέρες αργίας, κι επομένως διενεργούνται λιγότερα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, ωστόσο το ιικό φορτίο των λυμάτων δείχνει πως η πανδημία αρχίζει να αποκλιμακώνεται, με αργά και σταδιακά βήματα.

Επιπλέον, από σήμερα εντάσσεται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η χώρα διαθέτει 33.600 δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ πρόκειται να παραλάβει και άλλες το προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται η επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν οι νέοι κάτω των 30 ετών, ενώ πρόκειται να διατεθούν όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 30-39 και 40-44 που τη δεδομένη στιγμή εμβολιάζονται με AstraZeneca.

Τα εμβόλια που πρόκειται να παραλάβει η χώρα μας τους επόμενους δύο μήνες:

  • Η Pfizer θα παραδώσει 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.
  • Η Moderna θα παραδώσει  354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένεται ένας αριθμός δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Μέχρι χθες, Τρίτη 04/05, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64.421 εμβολιασμοί στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι 23.200 από αυτούς αφορούσαν εμβολιασμό πρώτης δόσης ενώ οι 41.221 εμβολιασμό πολιτών με τη δεύτερη δόση κάποιου από τα διαθέσιμα εμβόλια.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Από τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί των ενηλίκων κάτω των 30 ετών

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, από τον τρέχοντα μήνα σε επίπεδο ρεκόρ θα κινηθούν οι εμβολιασμοί αγγίζοντας τα 2,7 – 2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες. Βασιλακόπουλος

Ο στόχος για τον Ιούνιο

Μέσα στον Μάιο ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από σήμερα, Τετάρτη  5 Μαΐου, αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments