Διεθνή

Γαλλία: Πυροβόλησε κι έκαψε τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου

Γαλλία: Πυροβόλησε κι έκαψε τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου
Γαλλία: Πυροβόλησε κι έκαψε τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου. Η δολοφονία σημειώθηκε έξω από το Μπορντό την Τρίτη, μπροστά σε κόσμο.

Φρίκη στη Γαλλία όπου μια γυναίκα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη μέση του δρόμου. Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε έξω από το Μπορντό την Τρίτη κι ο δράστης φέρεται πως έβαλε φωτιά στο σπίτι της άτυχης γυναικάς, όπου διέμενε με τα παιδιά τους.

Ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές το θύμα στα πόδια και μετά την έκαψε ζωντανή πάνω στον δρόμο, σύμφωνα με την αναφορά της γαλλικής αστυνομίας την Τετάρτη. Η στυγερή δολοφονία έγινε στη συνοικία του Μερινιάκ, λίγο έξω από το αεροδρόμιο του Μπορντό, στη δυτική πλευράς της Γαλλίας.

Με βάση την έκθεση της αστυνομίας, η 31χρονη γυναίκα κυνηγήθηκε στη μέση του δρόμου από τον 44χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε στα πόδια πριν την περιλούσει με εύφλεκτο υγρό και της βάλει φωτιά. Τα τέκνα τους – ηλικίας τριών, επτά και 11 ετών – ζούσαν με τη μητέρα τους. Τα τρία παιδιά, ευτυχώς, εν ήταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης και λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη.

Ο άνδρας συνελήφθη οπλισμένος και με μια ζώνη γεμάτη φυσίγγια μισή ώρα μετά τη δολοφονία στη γειτονική συνοικία Πεσάκ, ανέφερε η εισαγγελία του Μπορντό, ενώ κατηγορείται τόσο για τη δολοφονία της συζύγου του όσο και για την πυρκαγιά στο σπίτι. Οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει, ήδη, μια συμβουλευτική υπηρεσία για τους μάρτυρες της δολοφονίας.

Η δικαίωση της γυναίκας που σκότωσε τον βασανιστή της

Εν αντιθέσει με την άτυχη Γαλλίδα, μια άλλη γυναίκα στην Τουρκία πήρε τον νόμο στα χέρια της και σε αυτοάμυνα κατάφερε να γλιτώσει από τον βασανιστή σύζυγός της που κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της με όπλο. Αφού τον αφόπλισε τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Μετά από 108 ημέρες παραμονής στη φυλακή η Μελέκ Ιπέκ αφέθηκε ελεύθερη, αφού αθωώθηκε για τη δολοφονία του συζύγου της τον περασμένο Ιανουάριο, που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει στις 7 Ιανουρίου στην προσπάθειά της να αμυνθεί. Η 31χρονη Τουρκάλα είχε καταφέρει να αφοπλίσει τον βασανιστή και βιαστή της που είχε κινηθεί απειλητικά προς το μέρος τους με μια καραμπίνα, την οποία κατάφερε να του αποσπάσει και στη συνέχεια πυροβολώντας τον, τον σκότωσε. Μάλιστα, όπως ομολόγησε, τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της δεχόντουσαν ενδοοικογενειακή βία εδώ και 12 χρόνια.

Αρχικά, οι διωκτικές Αρχές της Τουρκίας είχαν κρίνει πως η εν λόγω δολοφονία δεν έγινε στο πλαίσιο αυτοάμυνας και αποφάσισαν τη φυλάκισή της. Ο δικαστής απεφάνθη το αντίθετο και έτσι μετά από 108 ημέρες φυλακής αφέθηκε ελεύθερη.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για τη χώρα, καθώς τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας κατά των γυναικών στην Τουρκία είναι πολύ υψηλά, την ίδια στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε την Τουρκία από τη διεθνή σύμβαση για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, με χιλιάδες γυναίκες να διαδηλώνουν στους δρόμους κατά της απόφασης αυτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments