Διεθνή

Σερβία: Το απίστευτο δώρο ενός εστιάτορα για όσους εμβολιάζονται

Σερβία: Το απίστευτο δώρο ενός εστιάτορα για όσους εμβολιάζονται
Σερβία: Ένας εστιάτορας στη βαλκανική χώρα σκαρφίστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον δώρο για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο δώρο σκέφτηκε να προσφέρει ένας εστιάτορας στη Σερβία και πιο συγκεκριμένα Κραγκούγεβατς σε όσους εμβολιάζονται για την προφύλαξή τους από την πανδιμία του κορωνοϊού. Ο λόγος για τον Στάβρο Ράσκοβιτς, ιδιόκτητη του εστιατορίου-ταβέρνας «Biblioteka kod Milutina» (σ.σ. «Η βιβλιοθήκη του Μιλούτιν»), που κερνάει τους εμβολιασμένους συμπολίτες τους, σε μια χώρα όπου το 1/3 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί! Στη Σερβία έκανε επίσης ο Πάνος Καμμένος το ρωσικό εμβόλιο.

Ο γενναιόδωρος επιχειρηματίας πρόσφερε δωρεάν στους πελάτες τα παραδοσιακά πιάτα σε μία προσπάθεια να προωθήσει τον εμβολιασμό και την καμπάνια για την επαναλειτουργία της εστίασης, των καφέ και των μπαρ στη χώρα, σε εξωτερικούς χώρους. Το απίστευτο δώρο είναι ένα πλούσιο γεύμα και συγκεκριμένα και μάλιστα ένα πιάτο ψητού κρέατος στη σούβλα ή εναλλακτικά μία μερίδα γκούλας αγριόχοιρου.

Δεκάδες πολίτες ήταν εκείνοι που έσπευσαν για να γευματίζουν δωρεάν στην ψησταριά που έγινε φυσικά viral στη χώρα. «Ο κλάδος μας έχει πληγεί ιδιαίτερα. Εάν ο εμβολιασμός είναι η λύση, τότε θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς. Σήμερα έχουμε εμβόλια και από την Ανατολή και από την Δύση στον κατάλογο, για όλα τα γούστα» ανέφερε στο Reuters. Επίσης, οι τοπικές υγειονομικές αρχές, μετέτρεψαν τη βασική αίθουσα του καταστήματος σε εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να δώσουν στους πολίτες τις δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNtech και του κινεζικού Sinopharm.

Οι πολλές επιλογές των Σέρβων για το εμβόλιο

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Σερβία ξεκίνησέ την εθνική της καμπάνια για τον εμβολιασμό των πολιτών, επιτρέποντάς τους να διαλέξουν από το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech, της AstraZeneca, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ή της Sinopharm. Περίπου το 1/3 του πληθυσμού των 7 εκατομμυρίων Σέρβων, έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τώρα, σε μια χώρα που μετρά 6.456 θανάτους και 694.473 κρούσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments