Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Τι είπε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εξαδάκτυλος: Τι είπε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για την αιτία που δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με τους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην απόφαση για μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε μιλήσει σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης. Είχε προβλέψει δε πως θα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά μετά το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε δεδομένου ότι εκεί δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα προχωρήσει η κατάσταση.

Ο λόγος που δεν άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί

Παράλληλα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι η κυρίαρχη μορφή κορωνοιού στην Ελλάδα, μεταδίδεται έντονα στα μικρά παιδιά, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία προτού παρθεί απόφαση για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα.

«Συνήθως περιμένουμε δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια την Δευτέρα, θα δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα προχωρούμε αλλά και την αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων μας αυτή την εποχή και μετά να κάνουμε αυτό το άνοιγμα.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και μας το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από 15 Μαίου χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ο κος Εξαδάκτυλος.

Εξαδάκτυλος: Για την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. «Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».

Επεσήμανε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.

Εξαδάκτυλος: «Πολύ μακρινό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown»

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα μαγαζιά της εστίασης να μην παίζουν μουσική, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι «ο ήχος δεν βλάπτει, αλλά όταν υπάρχει ήχος αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, τα σταγονίδια που ενδεχομένως περιέχουν τον ιό εκπέμπονται με μεγαλύτερη ένταση».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, ανέφερε ότι φαίνεται πολύ μακρινό ενδεχόμενο, καθώς μέχρι τότε θα είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments