Οικονομία

Εκπτώσεις 2021: Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ανοιχτά προαιρετικά τα καταστήματα και την Κυριακή

Εκπτώσεις 2021: Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ανοιχτά προαιρετικά τα καταστήματα και την Κυριακή
Εκπτώσεις 2021: Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ενώ τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά.
Εκπτώσεις 2021: Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ενώ τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά.

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ενώ τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου. Την Κυριακή 9 Μαΐου θα είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων όπου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, διότι η προηγούμενη ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

Πως θα πληρωθεί το προσωπικό

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 9 Μαΐου, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments