Πολιτική

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών
Κουτσούμπας: Ηχηρή είναι η απουσία των αυστηρών μέτρων προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με ασφάλεια.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), όπου και συζήτησαν σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει για την επικείμενη επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε εκφράσει την υποστήριξή τους στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δέχονται μηνύσεις από γονείς – αρνητές των self tests.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και όπως τονίζεται, δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, ενώ ηχηρή είναι η απουσία μέτρων για την ασφαλή επιστροφή των εκπαιδευτικών και των μαθητών: μαζικοί εμβολιασμοί που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, αραίωση των τμημάτων, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα μορφωτικά και κοινωνικοψυχολογικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως στους μαθητές, με την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Τονίστηκε η ανάγκη της μονιμοποίησης των χιλιάδων αναπληρωτών, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών και η υλοποίηση της προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις. Ενώ αναφορά έγινε ακόμα στην προσπάθεια να εμποδιστούν με επιτυχία μια σειρά από αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για υγεία, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, που αφορά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και θα χειροτερέψει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κ. Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments