Ελλάδα

Άρση μέτρων: Πότε φεύγουν sms και ραντεβού

Άρση μέτρων: Πότε φεύγουν sms και ραντεβού
Άρση μέτρων: Σε δηλώσεις σχετικά με την άρση των μέτρων προχώρησε ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Θεωρώ ότι ήδη έχει αποφασιστεί ότι από 14/5 θα σταματήσουν και τα ραντεβού στο λιανεμπόριο, και ενδεχομένως και τα SMS. Δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμό με SMS για μετακινήσεις άρα αυτά θα σταματήσουν», δήλωσε σχετικά με την άρση των μέτρων ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Υπενθυμίζεται πως σήμερα εντοπίστηκαν 2.461 νέα κρούσματα. Άρση μέτρων

Άρση μέτρων: Τι είπε για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κος Χατζηχριστοδούλου, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως «αυτό θα το συζητήσουμε» επιβεβαιώνοντας πως όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι σίγουρα η ώρα απαγόρευσης θα πάει λίγο πιο αργά σταδιακά εκτιμώντας ωστόσο πως δεν θα καταργηθεί αυτόματα ή άμεσα.

Ταυτόχρονα, είπε πως θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο το να υπάρχει έλεγχος για self-test και εμβολιασμό όσων πολιτών ταξιδέψουν με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην προετοιμασία των επόμενων βημάτων και των μέτρων που έρχονται τονίζοντας πως κάθε άνοιγμα δραστηριότητας είναι ένα ρίσκο. «Φυσικά δεν είναι μετρήσιμο ακόμα και θέλουμε ανοίγοντας να διατηρούνται τα υπόλοιπα μέτρα» εξήγησε.

Άρση μέτρων

Ο καθηγητής έκανε λόγο για πολλαπλά ανοίγματα μέτρων.

«Αποφασίσαμε κάποια ανοίγματα» είπε και υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχίσουμε την χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

«Άρα τα υπόλοιπα μέτρα διατηρούνται και δεν πρέπει να υπάρξει μια γενική χαλάρωση επειδή ανοίξαμε κάποιες δραστηριότητες που έπρεπε να ανοίξουν», δήλωσε επιμένοντας πως δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τελειώσαμε με τον κορωνοϊό την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. «Ευτυχώς υπάρχει μια σταθερή πτώση και στις διασωληνώσεις και στις νοσηλείες που είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας» επεσήμανε σε κάθε περίπτωση. Άρση μέτρων

Αισιόδοξος ο Χαράλαμπος Γώγος

Μιλώντας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ο κ. Γώγος τόνισε πως «νομίζω ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown, δεν έχουμε οριζόντιο lockdown πια. Θα έχουμε μία πολύ στενή επιτήρηση». Αυτό που απασχολεί τώρα τους ειδικούς, σύμφωνα με τον καθηγητή ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είναι «το κλείσιμο υγειονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα no covid νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments