Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Μείωση του τρίτου κύματος

Ελλάδα κορωνοϊός: Μείωση του τρίτου κύματος
Ελλάδα κορωνοϊός: Μείωση του τρίτου επιδημικού κύματος παρουσιάζεται στη χώρα, τονίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αποτελεί μείζον θέμα στη ζωή στην Ελλάδα, όμως ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες χαραμάδες αισιοδοξίας. Όπως τονίζει η αθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, το τρίτο επιδημικό κύμα στην χώρα βρίσκεται σε μείωση, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν ήρθε η ύφεσή του.

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί στη χώρα προχωράνε, με ενδεικτικό στοιχείο το κλείσιμο 4,5 εκατομμυρίων ραντεβού από σήμερα ως τον Ιούλιο. Παράλληλα, ο Ιούνιος φαίνεται να είναι ο μήνας όπου θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών. Ελλάδα κορωνοϊός

Ελλάδα κορωνοϊός: Αδύναμος κρίκος η Αθήνα

«Πρέπει να προσέξουμε τον Μάιο, γιατί ίσως τον Ιούνιο έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς και συλλογική ανοσία» σημείωσε, εκτιμώντας ότι οι επιδημιολογικές επιπτώσεις της επαναλειτουργίας των δρατηριοτήτων και των μετακινήσεων του Πάσχα θα διαφανούν την προσεχή εβδομάδα. «Αδύναμος κρίκος είναι η Αθήνα. Υπάρχουν μεταλλάξεις στο κέντρο. Ως πρωτεύουσα και με όλο τον συγχρωτισμό έχει μεγαλύτερο πρόβλημα» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA.

Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι στις ηλικίες άνω των 60 «γιατί εκεί περιμένουμε την πιο βαριά νόηση», ενώ αναφορικά με τη χρήση μάσκας, είπε ότι «μέχρι να πετύχουμε μια καλή ανοσία σε επίπεδο Ισραήλ ή Μεγάλης Βρετανίας, διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και πολύ λίγους θανάτους, θα τη χρησιμοποιούμε. Σημειώνεται πως η νέα μετάλλαξη ουσιαστικά αποτελεί παραλλαγή της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και την οποία συναντάμε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδωσε το STAR, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 815 άτομα με την εν λόγω μετάλλαξη.

Κορωνοϊός Eλλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Τι ισχύει για το στέλεχος 318

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεταλλάξεις στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως «το στέλεχος 318 είναι ένα στέλεχος το οποίο η παλιά απομόνωσή του βρίσκεται στη Νιγηρία. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει τη μετάλλαξη 484Κ, είναι μία μετάλλαξη η οποία σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή».

«Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το 10% που, από ό,τι είδα, αναφέρεται σε διάφορα σημεία, δεν είναι το 10% των κρουσμάτων, αλλά το 10% ενός επιλεγμένου δείγματος μεταλλαγμένων» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «δεν είναι ότι το 10% των κρουσμάτων στην Αττική αποδίδεται σε αυτό το στέλεχος, αλλά έχει γίνει μία επιλογή συγκεκριμένη, γιατί γίνεται διερεύνηση και περιχαράκωση του συγκεκριμένου στελέχους αυτή τη στιγμή. Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο 10% όλων των κρουσμάτων της Αττικής. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος πληθυσμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναλύεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments