Διεθνή

Ισραήλ: Σχεδόν 170 τραυματίες μετά από επεισόδια

Ισραήλ: Σχεδόν 170 τραυματίες μετά από επεισόδια
Ισραήλ: Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ισραήλ και ειδικότερα στην στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σε τουλάχιστον 169 ανέρχονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ισραήλ, στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο διασώστες και αστυνομικές αρχές.

Θυμίζουμε πως στο Ισραήλ συνέβη ένα φρικτό περιστατικό, όπου 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε θρησκευτική γιορτή στο βόρειο μέρος της χώρας.

Ισραήλ: Διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως τουλάχιστον 163 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και πάνω από 80 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πόλης.  Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε έξι τραυματίες στις τάξεις της.

Ισραήλ

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Ισραήλ: Ο φρικτός απολογισμός

Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ με τους νεκρούς από το δυστύχημα στη θρησκευτική εορτή στο βόρειο τμήμα της χώρας να ανέρχονται σε 45. Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Όρος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ενός ραβίνου του 2ου αιώνα, για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, για ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιές. Ο Ελι Μπέερ διευθυντής μιας ισραηλινής εθελοντικής υπηρεσίας ασθενοφόρων, δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο όρος Μερόν κάνοντας λόγο για περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Ισραήλ

Στην αρχή δεν ήταν σαφές τι ακριβώς συμβαίνει, γεγονός που φαίνεται να προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πανικό. Πολλοί θεώρησαν ότι είχε σημάνει συναγερμός για βόμβα, ότι είχε εντοπιστεί στο χώρο παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα ή ότι είχε καταρρεύσει μία εξέδρα. Αυτόπτες μάρτυρες συνειδητοποίησαν όπως είπαν οτι άνθρωποι κοντά τους είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου, μόνο όταν ένας από τους διοργανωτές πήρε τηλεβόα και άρχισε να καλεί το πλήθος να αραιώσει αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments