Ελλάδα

Σχολεία: Δηλώθηκαν 858 θετικά self test

Σχολεία: Δηλώθηκαν 858 θετικά self test
Σχολεία: 858 είναι τα θετικά self test Που δηλώθηκαν μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα του gov.gr.

Με τα σχολεία να είναι έτοιμα να ανοίξουν αύριο οι μαθητές θα προβούν σε self test που θα δηλώσουν στην αντίστοιχη πλατφόρμα του gov.gr.

Σχολεία: Πόσα είναι τα θετικά self test

Στα 858 υπολογίζονται σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov. Συνολικά έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος. Σχολεία

Σχολεία: Πως γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ οι γονείς έπρεπε να το παραλάβουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2 τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Αν το self-test είναι αρνητικό

  • Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.
  • Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
Σχολεία

Αν το self-test είναι θετικό

  • Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.
  • Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Σχολεία

Σχολεία: Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», είπε η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», αναφερόμενη στην επαναφορά της εκ δια ζώσης λειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το πρωί της Δευτέρας. Σε ότι αφορά την λήξη του σχολικού έτους, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments