Διεθνή

Elon Musk Dogecoin: Έριξε την τιμή του

Elon Musk Dogecoin: Έριξε την τιμή του
Elon Musk Dogecoin: Πτώση της τιμής του Dogecoin έφερε μια δήλωση του Elon Musk.

Η παρουσία του Elon Musk ως οικοδεσπότη στο Saturday Night Live έφερε κακά μαντάτα για το κρυπτονόμισμα Dogecoin, καθώς μετά από μία δήλωσή του το εν λόγω κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση της τάξεως του 29%. Να σημειωθεί πως Δορυφορικό ίντερνετ της εταιρείας του Musk, θα έρθει και στη χώρα μας μετά από σχετική συμφωνία που υπεγράφη.

Elon Musk Dogecoin: Πτώση 29%

Το τέταρτο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση έφτασε στο ρεκόρ των 73 σεντς το Σάββατο, πριν αρχίσει την κατηφόρα. Υποχώρησε 29% τις τελευταίες 24 ώρες, γύρω στα 51,4 σεντς. Ο ιδρυτής της Tesla, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε βάλει το… χέρι του στο ράλι με tweets την Παρασκευή και το Σάββατο.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% την περασμένη χρονιά. Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Mark Cuban, Snoop Dogg και Gene Simmons. Οπαδοί του κρυπτονομίσματος ανά τον κόσμο είχαν οργανώσει ομάδες για να παρακολουθήσουν την εκπομπή. Ο Musk προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική των κρυπτονομισμάτων. Αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα για το τι είναι το Dogecoin συμφώνησε με έναν από τους συμμετέχοντες ότι είναι «είναι μια φασαρία» (hustle).

Elon Musk Dogecoin: Τι είναι το Dogecoin

Πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε πραγματικά για πλάκα. Έμβλημά του είναι ένας σκύλος της ράτσας Shiba Inu και δημιουργός του ήταν ο προγραμματιστής και πρώην μηχανικός της IBM, Billy Markus, μαζί με τον Jackson Palmer, έναν εργαζόμενο στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης Adobe Systems. Έγινε δημοφιλές κυρίως στις πλατφόρμες Twitter και Reddit με τους χρήστες να «μάχονται» να αυξήσουν την τιμή του, πολλοί από αυτούς αγοράζοντας κρυπτονομίσματα, ενώ οι περισσότεροι απλώς δημοσίευαν συνεχώς σχετικές αναρτήσεις.

Το doge meme που κέρδισε δημοτικότητα από το 2013, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει οτιδήποτε, από αστεία για ανθρώπους που νυστάζουν, την μάχη με τις δίαιτες, ακόμα και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments