Διεθνή

Νετανιάχου: Τι είπε για μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ

Νετανιάχου: Τι είπε για μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ
Νετανιάχου: Τεταμένη είναι η κατάσταση για την μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να λαμβάνει θέση.

Το Ισραήλ εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικού αδιεξόδου, με τον Νετανιάχου να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που είχε πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ, απέτυχε να το κάνει. Θυμίζουμε ότι υπάρχει πολιτική αστάθεια στη χώρα υπό την σκιά της δίκης του Ισραηλινού πρωθυπουργού για διαφθορά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση εντός προθεσμίας, ανοίγοντας το δρόμο στους αντιπάλους του που επιδιώκουν να τον «εκθρονίσουν». Τώρα ανέκυψε νέο ζήτημα ως προς την μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ.

Η θέση Νετανιάχου πάνω στην μη οικοδόμηση

Το Ισραήλ «απορρίπτει δυναμικά» την πίεση για τη μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά από τη διεθνή κατακραυγή για τις προγραμματισμένες εκδιώξεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην πόλη, τα οποία διεκδικούν Εβραίοι έποικοι.

Η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στην έκθεσή της, η HRW επεσήμανε τους ισραηλινούς περιορισμούς στο παλαιστινιακό κίνημα και την κατάσχεση γης που ανήκει στην Παλαιστίνη για εβραϊκό οικισμό σε περιοχές που καταλήφθηκαν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή του 1967 ως παραδείγματα πολιτικών που ανέφερε ότι ήταν εγκλήματα απαρτχάιντ και διώξεις.

«Σε ολόκληρο το Ισραήλ και τα (παλαιστινιακά εδάφη), οι ισραηλινές αρχές έχουν επιδιώξει να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στους Παλαιστινίους ασκώντας τον έλεγχο της γης και των δημογραφικών στοιχείων προς όφελος των Εβραίων Ισραηλινών», αναφέρει η έκθεση.

«Βάσει αυτού, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν διαπράξει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του απαρτχάιντ και των διωγμών», όπως ορίζονται στη Σύμβαση του 1973 για το Απαρτχάιντ και το Καταστατικό της Ρώμης του 1998.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι αντιτίθενται έντονα στις κατηγορίες του απαρτχάιντ.

«Ο σκοπός αυτής της ψευδούς έκθεσης δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά με μια συνεχιζόμενη προσπάθεια της HRW να υπονομεύσει το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπάρχει ως το έθνος κράτος του εβραϊκού λαού», δήλωσε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Μάικλ Μπίτον.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε ότι το πρόγραμμα του Ισραήλ της HRW «καθοδηγείται από έναν γνωστό υποστηρικτή (BDS), χωρίς καμία σχέση με γεγονότα ή πραγματικότητα στην περιοχή», αναφερόμενος στο κίνημα υπέρ-Παλαιστινιακού μποϊκοτάζ, εκποίησης και κυρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments