Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης: Επική ανάρτηση για τη γιορτή της μητέρας

Κώστας Μπακογιάννης: Επική ανάρτηση για τη γιορτή της μητέρας
Κώστας Μπακογιάννης: Χθες ήταν η Γιορτή της Μητέρας και ο Δήμαρχος Αθηναίων ανήρτησε ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς την μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Γιορτή της Μητέρας ήταν χθες (9/5) και ο Κώστας Μπακογιάννης, επέλεξε με μία επική ανάρτηση να στείλει τις ευχές του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη. Να θυμίσουμε ότι η «μητέρα» της γιορτής θεωρείται η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis, η οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook, μία φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια, με την αδελφή του Αλεξία και τη μητέρα τους, Ντόρα Μπακογιάννη.- “Έφαγες; Πως είσαι έτσι; Έχεις αδυνατίσει”. Ντόρα Μπακογιάννη

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Το κείμενο της ανάρτησης έλεγε τα ακόλουθα:

– “Ε βέβαια, ποτέ δεν ακούς τη μάνα που σε γέννησε”. – “Ξυρίσου, χάλια είσαι, αν σε έβλεπε ο παππούς σου θα έφριττε”. – “Τριπλή μάσκα να βάλεις παιδί μου. Δεν είπα για ζακέτα, μην με δουλεύεις εμένα”. – “Τι θέλετε να πω; Σοκολατάκια, σσσσσσσσοκολατάκια, σσσσσσσσσσσοκολατάκια, άντε κ….παιδα που κοροϊδεύετε την μάνα σας”. – “Ακούστε να σας πω εγώ ένα πράγμα ξέρω, από την πολλή αγάπη δεν έπαθε κανείς τίποτα”. – “Όλα τα καλά τα πήρατε από τον πατέρα σας. Από εμένα μόνο το ύψος”. … νομίζεις ρε Μάνα… νομίζεις… Χρόνια πολλά! Να σε χαιρόμαστε!

Πότε και πως καθιερώθηκε η Γιορτή της Μητέρας

Ιστορικά προέρχεται από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών-μητέρων με το όνομα Mothers Friendships Day που ιδρύθηκε το 1965 υπό την Άνν Τζάρβις (Ann Jarvis) κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου (1861-1865). Το κίνημα των γυναικών δραστηριοποιήθηκε υπέρ της ειρήνης με διάφορες ακτιβιστές δραστηριότητες και συνέχισε τις δράσεις ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου όπως ο αγώνας για την επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ann Jarvis, που είχε οργανώσει στο παρελθόν “Κλαμπ Εργασίας για την Ημέρα της Μητέρας” για να βελτιώσει την υγιεινή και την υγεία τόσο για στρατόπεδα Ένωσης όσο και για Ομοσπονδιακούς, που υπέστησαν έκρηξη τυφοειδούς, ήθελε να το επεκτείνει σε ετήσιο μνημόσυνο για τις μητέρες, αλλά πέθανε το 1905.

Η κόρη της, Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) θέλοντας να τιμήσει τη μητέρα της συνέχισε το έργο που ξεκίνησε για να αφήσει μια μέρα που θα τιμά όλες τις μητέρες. Το σύνθημά της ήταν ότι «η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα για τον καθένα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο».

Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας άρχισε να εορτάζεται στη Δυτική Βιρτζίνια της Αμερικής – όπου και καταγόταν Άννα Τζάρβις – το 1910. Το 1914 στις Ηνωμένες Πολιτείες υπεγράφη εθνική διακήρυξη για την μέρα της μητέρας, και καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως εθνική εορτή για να τιμήσει τις μητέρες. Σήμερα η γιορτή της μητέρας εορτάζεται σε πάνω από 40 χώρες στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments