Οικονομία

Πληρωμές: Όλες οι εβδομαδιαίες καταβολές από ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, υπουργείο Εργασίας

Πληρωμές: Όλες οι εβδομαδιαίες καταβολές από ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, υπουργείο Εργασίας
Πληρωμές: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν χιλιάδες δικαιούχοι από σήμερα έως την Παρασκευή καθώς θα πραγματοποιηθούν πληρωμές από τον ΟΑΕΔ, τον ΕΦΚΑ αλλά και το υπουργείο Εργασίας.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν χιλιάδες δικαιούχοι από σήμερα έως την Παρασκευή καθώς θα πραγματοποιηθούν πληρωμές από τον ΟΑΕΔ, τον ΕΦΚΑ αλλά και το υπουργείο Εργασίας.

Από τις πληρωμές ξεχωρίζει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) την Τρίτη στους δικαιούχους.

Ποιοι και πότε θα πληρωθούν

Ειδικότερα:

Υπουργείο Εργασίας

Την Τρίτη 11 Μαΐου θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ποσό που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 472.899 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 212, 2 εκατ. ευρώ.

ΕΦΚΑ

2.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 10-15 Μαΐου οι εξής καταβολές:

  • 15,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Επιπροσθέτως, 6.900 ευρώ θα καταβληθούν σε 21 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 20 εκατ. ευρώ σε 51.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 15 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 15 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
  • 500.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Για το διάστημα 10-15 Μαΐου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα 10 Μαΐου οι δηλώσεις για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Προ ημερών δόθηκε παράταση στην αρχική προθεσμία.

Έτσι, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Μέχρι χθες, είχαν δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης, για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α. Επιχειρήσεις-εργοδότες που υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ (κωδικός 312 περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ), σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξής τους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και το είδος των φορολογικών βιβλίων.

β. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον των ακαθάριστων εσόδων (κωδικός 047 δήλωσης Ε3), σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments