Ελλάδα

Αρκουμανέας: Παρατηρείται σταδιακή ύφεση της πανδημίας

Αρκουμανέας: Παρατηρείται σταδιακή ύφεση της πανδημίας
Αρκουμανέας: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να γίνει παράλληλα με την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων.

Στα Χανιά, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, βρέθηκε ο κ. Αρκουμανέας. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι οι άνω των 18 θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τον Ιούνιο. Αλλά και ότι το 95% όσων είναι σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι «Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες να υπάρχει μια ύφεση της πανδημίας, αλλά δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός, καμία χαλάρωση στα μέτρα».

Αρκουμανέας:  “Φέτος υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη δημόσια υγεία”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, φέτος υπάρχουν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τη δημόσια υγεία, πολύ περισσότερα εργαλεία, όπως τα εμβόλια και τα τεστ, και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «πρέπει να δείξουμε όλοι περισσότερη υπευθυνότητα και καλή συνεργασία με τις Αρχές».

«Το μήνυμα είναι προς όλους, ότι πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε. Η λύση σε αυτό που ζούμε τους τελευταίους 15 μήνες είναι τα εμβόλια- έχουμε δει ότι περιοχές και χώρες με μεγάλο αριθμό εμβολιασμών όπως η Αγγλία και το Ισραήλ , έχουν καταφέρει και επιστρέψει πιο γρήγορα στην καθημερινότητα και στην κανονικότητα.

Αρκουμανέας:  “Θέλουμε να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός”

Και εμείς αυτό θέλουμε, να ανοίξει ο τουρισμός μας, να ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα αλλά να γίνει με ασφάλεια, γιατί δεν έχει τελειώσει η πανδημία» τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και σε αυτό το διάστημα μέχρι να «χτιστεί» το τείχος ανοσίας, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών απαγορεύσεων όπου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, είπε ότι θα υπάρχουν όπου παρατηρούνται κακά επιδημιολογικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός επισήμανε σε δηλώσεις του ότι το «άνοιγμα» του τουρισμού το περιμένει η τοπική κοινωνία ωστόσο τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό, αυτό να γίνει ισορροπώντας τη δημόσια υγεία με την οικονομική ανάπτυξη».

Αρκουμανέας: “Τα μεγέθη δεν είναι εύκολο να τα προσδιορίσει κανείς, δεν είναι εύκολο να κάνουμε προβλέψεις”

«Αυτό το οποίο μας έχουν αποδείξει οι τελευταίοι 15 μήνες είναι, ότι είναι απαραίτητη αυτή η ισορροπία αλλά πάντα με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία» ανέφερε και προσέθεσε: «Έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο μπροστά, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε παρόλο που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα».

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την τουριστική χρονιά επισημαίνοντας ότι πέρυσι σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την πανδημία.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί πέρυσι καταφέραμε σε μια πολύ δύσκολη, πρωτόγνωρη και πολύ ιδιαίτερη χρονιά, να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα μέσα από τα πρωτόκολλα τα οποία επιβλήθηκαν στα ξενοδοχεία να περάσουμε τις εξετάσεις και με αρκετά μεγάλο βαθμό σοβαρότητας να αναγνωρισθεί και διεθνώς και φέτος να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την σοβαρότητα που δείξαμε την περυσινή χρονιά. Τα μεγέθη δεν είναι εύκολο να τα προσδιορίσει κανείς, δεν είναι εύκολο να κάνουμε προβλέψεις. Αυτό ωστόσο που μπορούμε να επηρεάσουμε οφείλουμε να το κάνουμε. Και αυτό ξεκινά από τους εμβολιασμούς και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τα ελληνικά ξενοδοχεία», τόνισε ο κ. Βασιλικός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το υγειονομικό πιστοποιητικό που θα ισχύσει στην Ευρώπη θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα των πολιτών για ταξίδια.

Αρκουμανέας: “Το σύνολο της κοινωνίας στα Χανιά προσδοκά την επαναλειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε ότι «το σύνολο της κοινωνίας στα Χανιά προσδοκά την επαναλειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας που επηρεάζει σημαντικά την οικονομία του τόπου». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο τουρισμός επηρεάζει με άμεσο και έμμεσο τρόπο το 50% της οικονομικής δραστηριότητας».

Ο κ Σημανδρηράκης ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ για την τιτάνια όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε η χώρα επισημαίνοντας ότι, «για το ασφαλές “άνοιγμα” και του τουρισμού πρωταρχικό ρόλο θα παίξει η οργανωμένη και συντονισμένη δράση όλων με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη, ενώ παρακολούθησε και μέρος της διαδικασίας ελέγχου rapid test που γινόταν σήμερα σε υπαλλήλους του Δήμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments