Ελλάδα

Γλυκά Νερά Έγκλημα: Οι αποκαλύψεις των profilers της αστυνομίας

Γλυκά Νερά Έγκλημα: Οι αποκαλύψεις των profilers της αστυνομίας
Γλυκά Νερά Έγκλημα: Οι αποκαλύψεις των profilers της αστυνομίας αναφέρουν πως το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί μέρες. Τύφλωσαν τις κάμερες ασφαλείας.

Το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τους διαρρήκτες έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και σύσσωμο το σώμα της αστυνομίας είναι επί ποδός για να βρει τους δράστες, έχοντας μάλιστα επικηρύξει τους τρείς δολοφόνους της άτυχης γυναίκας. Οι profilers της ΕΛ.ΑΣ σκιαγραφούν τις κινήσεις των καταζητούμενων.

Όπως αναφέρουν, είχαν προσχεδιάσει εδώ και μέρες την επίθεση στην μονοκατοικία, γνωρίζοντας πως δεν έχει συναγερμό, ενώ επέλεξαν να είναι μέσα τα θύματα τους για να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα υψηλής αξίας. Επίσης ήξεραν πως υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο σπίτι, τις οποίες και τύφλωσαν, ενώ εξουδετέρωσαν και τον σκύλο-φύλακα του σπιτιού, σκοτώνοντάς τον και κρεμώντας τον στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας που οδηγούσε στη σοφίτα.

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της.

Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προυπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου που οι δολοφόνοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ξημέρωμα της 11ης Μαίου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments