ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πρώην Υπουργός

Παναγιώτης Λαφαζάνης στο pagenews.gr: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν σαν όχημα για τον Αλέξη Τσίπρα

Παναγιώτης Λαφαζάνης στο pagenews.gr: Ο πρώην υπουργός μίλησε για το βιβλίο του, αποκαλύπτοντας πως έγιναν πολλά λάθη πριν από μερικά χρόνια βάζοντας την Ελλάδα σε έναν λάθος δρόμο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ως τότε πρωθυπουργός, δεν μπορούσε να τον έχει ως αντιπολίτευση.

Για το βιβλίο που έχει γράψει:

Ελπίζω να εκδοθεί τον Οκτώβριο. Είναι πολύ σκληρή δουλειά. Δυστυχώς άργησα να την ξεκινήσω και ήταν λάθος μου αυτό διότι δεν είχα αντιληφθεί πως ο κόσμος δεν είχε υπόψιν του τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες. Και βλέπω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για εκείνη την περίοδο. Αναρωτήθηκα ποιος θα ενδιαφερθεί αλλά βλέπω πως τον πολίτη αυτή η περίοδος τον έλκει. Έχει καταλάβει ότι παίχτηκαν πολλά πράγματα, πολύ κρίσιμα. Έγιναν πολλά λάθη και η Ελλάδα ακολούθησε έναν πολύ εσφαλμένο δρόμο τον οποίο πληρώνει ακόμα και σήμερα. Το βιβλίο ξεκινάει από την τελευταία περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, πιάνει το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

Τα περισσότερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ή και όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν έχει γίνει αντιληπτή η σημασία τους. Για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχα δει επανειλημμένα τον κ. Τσίπρα και του είχα πει ότι θα ήταν έγκλημα να επιλεγεί ένα πρόσωπο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό που είχα καταλάβει, είναι ότι δεν πρότεινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και δεν αντιτάχθηκα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έκανα και πρόταση. Τον Μανώλη Γλέζο. Θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για την Ελλάδα.

Η αντίθεσή μου ήταν και στον Προκόπη Παυλόπουλο. Σκεφτήκαμε να μην ψηφίσουμε τον κ. Παυλόπουλο αλλά θα δημιουργούνταν μια μεγάλη πολιτική κρίση που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας είτε για εκλογές είτε για να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που τον υπονομεύουν. Και σκεφτήκαμε αν άξιζε να συμβεί κάτι τέτοιο. Καθοριστικό ρόλο για τη μεγάλη προδοσία όπως γράφω, έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος οδηγούσε την κούρσα και ο Προκόπης Παυλόπουλος λειτούργησε σαν όχημα για τον κ. Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν η ομάδα που λειτούργησε από το βράδυ του δημοψηφίσματος, συνωμοτικά και παρακρατικά.

Για το κρίσιμο δημοψήφισμα και τις εξελίξεις που ακολούθησαν:

Η βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέδειξε στον ελληνικό λαό, ήταν οι αντιμνημονιακές του δεσμεύσεις. Αυτό ήταν η όλη ουσία του προγράμματος. Θα ρίσκαρα και την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη. Και αν γινόταν αυτό, η χώρα θα περνούσε κάποιες δυσκολίες αλλά τώρα θα ήταν σε αναπτυξιακή απογείωση, θα ήταν μια διαφορετική Ελλάδα. Η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί σε ανταγωνισμό. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε ως όχημα τα άλλα κόμματα και με ψήφο ανοχής από τη Νέα Δημοκρατία, πάλι συγκυβέρνηση θα ήταν αν και δεν θα είχαν υπουργούς. Και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει ο Αλέξης Τσίπρας, διότι σε αυτή την περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν η Λαϊκή Ενότητα, ανυπόφορο για εκείνον να μπαίνει στη Βουλή μέσα και να τον αντιπολιτεύονται ποιοι; Αυτοί που δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι «αρχιτέκτονες». Να μου πουν εμένα τι; Ήξεραν ότι ο κ. Τσίπρας δεν άντεχε να μην πάει σε εκλογές. Έπαιζαν ένα παιχνίδι συνωμοσίας για να τελειώσουν με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εξοστρακίσουν εμένα και τη ΛΑΕ από τα πολιτικά πράγματα της χώρας.