Πολιτική

Γεννηματά: Θα είμαι παρούσα στις εσωκομματικές εκλογές

Γεννηματά: Θα είμαι παρούσα στις εσωκομματικές εκλογές
Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως θα είναι παρών στις εσωκομματικές εκλογές.

Μία εφόλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας. Ακόμη, είχε μιλήσει σχετικά με τον τουρισμό και τις προτάσεις του κόμματος για ασφαλές άνοιγμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, τόνισε «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει κηρύξει ένα πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα, πριν καν ξεκινήσει η πανδημία».

“Δεν τις κήρυξε υποχρεωτικές τις κλαδικές συμβάσεις”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως το πρώτο που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν «ότι υπονόμευσε τις κλαδικές συμβάσεις. Δεν τις κήρυξε υποχρεωτικές». και το δεύτερο ότι «επέλεξε, αντί της επιδότησης εργασίας, να καταδικάσει 600.000 εργαζόμενους στα 534 ευρώ για ένα χρόνο, δηλαδή, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας», καταλήγοντας πως «καθιέρωσε στην πράξη το δόγμα «μισή δουλειά, μισός μισθός»».

Τώρα, υποστήριξε η κυρία Γεννηματά «προωθούν το ωράριο-λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες και την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων». Και επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, όμως, «σήμερα καθορίζεται μέσα από συλλογική σύμβαση, για να μπορεί να είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις και να μπορεί να υπάρξει δυνατότητα ελέγχου. Με τη ρύθμιση που φέρνει», όπως εξήγησε, «υπονομεύει τελικά τη συλλογική σύμβαση, διότι αφήνει το παραθυράκι στον εργοδότη, αν δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση, να πάει σε ατομικές ρυθμίσεις».

“Στην πράξη καταργείται το 8ωρο”

«Καταργείται το 8ωρο στην πράξη και το χειρότερο απ’ όλα θα είναι ότι ο εργαζόμενος θα είναι στο έλεος του εργοδότη», επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι μετά την πανδημία «οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες στον ιδιωτικό τομέα, επομένως, θα είναι ακόμα πιο ανίσχυρος ο εργαζόμενος, μόνος του, ατομικά, να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, αφού τόνισε ότι τελικά πάμε πίσω στα εργασιακά, ως χώρα, διερωτήθηκε εάν πρόκειται μόνο για συντηρητικές πολιτικές, «ιδεοληπτικές» πολιτικές, «ή είναι και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την προεκλογική περίοδο, γιατί ακούγαμε να τα λέει αυτά στο ΣΕΒ». Και κατέληξε με το ερώτημα «ποιοι ωφελούνται: Είναι όλοι οι επιχειρηματίες; Είναι οι εργοδότες στο σύνολό τους; Μήπως αυτοί που θα ωφεληθούν τελικά είναι πέντε, δέκα μεγάλοι επιχειρηματίες, φίλοι της Κυβέρνησης;», τονίζοντας πως αυτές οι «πελατειακές λογικές» πρέπει να τελειώσουν τώρα.

Εσωκομματικά: Ναι, θα είμαι εδώ

Παρούσα στις εσωκομματικές εκλογές για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε για μία ακόμη φορά η Φώφη Γεννηματά.

«Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ, γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα, που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές», τόνισε και προσέθεσε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να ανακάμψει από την υγειονομική και οικονομική κρίση με συντηρητικές πολιτικές, «αυτές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία και μας οδηγούν δεκαετίες πίσω».

Σχετικά με τα Γλυκά Νερά

Τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 20χρονης μητέρας, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι ο χαμός της νέας κοπέλας, «δίπλα στο μωρό της, μόλις 11 μηνών, μας κάνει όλους να συναισθανόμαστε πώς είναι να νιώθεις ότι είσαι ανίσχυρος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι».

Και επεσήμανε πως είναι φανερό «ότι υπάρχει έλλειμμα στην αποτελεσματική αστυνόμευση», διευκρινίζοντας ότι εκεί πρέπει να δώσει το βάρος η κυβέρνηση. «Έχει κάνει αρκετές προσλήψεις στην αστυνομία. Έχει ανθρώπινο δυναμικό», όπως είπε, «αλλά πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να προστατεύσει τις γειτονιές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments